Mysteerikuva: Ketkä istuvat Kekkosen kuva alla – Katso edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on seitsemän henkilöä, kuusi naista ja yksi mies. Naiset istuvat sohvilla ja mies sohvan käsinojalla. Seinällä on Urho Kekkosen valokuva. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Anu Harjumaaskola kirjoittaa: ”Puolisoni vierestä tietää kertoa, että kyseessä on hänen varusmiespappikurssinsa loppuvuonna 1976. Kurssi pidettiin Upinniemen sijaan poikkeuksellisesti Suomenlinnassa Merisotakoululla.”

Kuvan henkilöistä tunnistettiin Mauri Pihlajamaa, sotilaspappi Osmo Seppänen ja (istumassa) Ari Tammi, joka muistelee: ”Upseerikokelas (vasemmalla) veti aina lounaalla ja päivällisellä ruokalauluna neliäänisesti Isä meidän -rukouksen ortodoksisävelellä, ja ruokalan emännät kiittelivät meitä.”