Mysteerikuva: Ketkä soittavat reliefin edessä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on musisoiva trio, kaksi miestä ja yksi nainen. Miehet soittavat kitaraa. Taustalla on reliefi ja alttaripöytä. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Vastauksia saatetaan käyttää lehdessä ja verkossa tunnistuksen yhteydessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen verkossa ollut mysteerikuva julkaistiin 21.12.2021. Helsingin pääpostissa otetussa kuvassa olivat vuoden 1991 joulumerkkien suunnittelijat, tunnetut naivistit Annukka Grönlund, Pirkko Lepistö, Seija Juva ja Seija Toivola-Koski.

1991 joulumerkkien tuotto ohjautui Suomen Mielenterveysseuralle, Sosiaalipedagogiikan säätiölle sekä vanhustyön koulutukseen ja tutkimukseen keskittyneelle Kuntokallio-säätiölle.

1990-luvun alussa yhden markan hintaisia joulumerkkejä myytiin vielä yli miljoona kappaletta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.