Mysteerikuva: Ketkä ja mitkä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on neljä naista, jotka pitävät käsissään kehystettyjä kuvia. Kuvat esittävät jouluisia teemoja. Taustalla näkyy asiakaspalvelupisteitä. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Vastauksia saatetaan käyttää lehdessä ja verkossa tunnistuksen yhteydessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli kaksi tunnistusta. Toinen Eero Huoviselta, toinen Riikka Huoviselta, joka kirjottaa:

"Äitini Eira Huovinen, 91, tunnisti tilaamansa Kotimaa-lehden mysteerikuvasta miehensä Lauri Huovisen. Äitini kertoi kuvasta: Se on Helsingistä Malmin kirkkopuistosta otettu 1950-luvun lopulla. Tilaisuus on jokin koululaisille järjestetty tapahtuma. Kuvassa vasemmalla on pastori Yrjö Mäntylä, hänen vieressään Malmin ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Allan Lindell, sitten on lapsia, joista ei ole sen tarkempaa tietoa, ja oikealla isäni, silloinen Malmin kirkkoherra Lauri Huovinen. Isäni siirtyi 1960-luvun alussa Turkuun, jossa hän toimi tuomiorovastina eläkkeelle jäämiseensä saakka."

Eero Huovinen puolestaan arveli, että kyse saattaisi olla esimerkiksi Puistolan kirkon (vihittiin 1960) peruskiven muuraamisesta, koska läsnä ovat molempien seurakuntien kirkkoherrat.

Lue myös:

Mysteerikuva: Kuka puhuu ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.