Mysteerikuva: Ketkä seisovat portailla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Ketkä ovat kuvan henkilöt? Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on kahdeksan ihmistä seisomassa seurakuntakodin sisäänkäynnin edessä portailla. Yhdellä miehistä on rusetti kaulassa. Keitä ovat kuvan kolme naista ja viisi miestä? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu:

Viime viikon mysteerikuvassa neljä naista lauloi. Valitettavasti kuvaan ei tullut yhtään tunnistusta. Naiset jäävät siis toistaiseksi lukijoille arvoituksiksi. Toisaalta se ei ollut yllätys, sillä yleensä naisia tunnistetaan mysteerikuvista huonommin. Sen sijaan papit tunnistetaan varsin hyvin, jos heitä on kuvassa. Nytkin ainoa kuvan ihmisiä koskeva tunnistus liittyi etualalla olevaan mieheen. Hänen arveltiin olevan rovasti Anders-Gustaf Stjernberg, joka toimi ruotsinkielisen Tomas församlingenin kirkkoherrana Helsingissä vuosina 1968–74.

Jari Nurmi tunnisti kuvauspaikan. Hän kirjoittaa:

"Mysteerikuva on otettu selvästi Helsingin Kaupunkilähetyksen toimitiloissa Sörnäisissä. Sen kertoo seinällä oleva taulurivistö. Keskimmäinen muotokuva on B.H. Päivänsalosta, joka oli ensimmäinen varsinainen päätoiminen Helsingin Kaupunkilähetyksen johtaja (1906–1933). Se on paljastettu v. 1970 tienoilla. Seinällä on lisäksi selvästi kahden seuraajansakin muotokuvat, Veikko Päivänsalon (1933–69) vasemmalla ja ilmeisesti Olavi Päivänsalon oikealla (1970–84), pappeja kaikki.

Kyse lienee Helsingin Kaupunkilähetyksen merkittävästä juhlatilaisuudesta, jossa Kotimaan valokuvaajakin on ollut paikalla, esimerkiksi 100-vuotisjuhlasta 1983."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä naiset laulavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.