Mysteerikuva: Ketkä saavat kukkia ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon mysteerikuvassa näkyy partaisia ja parrattomia miehiä, jotka ovat saaneet kukkia. Tunnistatko kukkien saajat ja tiedätkö, mikä tilanne on kyseessä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro viestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 11/23) mysteerikuvan lähetystö, tilanne ja aika tunnistettiin hyvin. Kuvassa Suomen Kirkon Seurakuntatoiminnan Keskusliiton (SKSK) pääsihteeri Veikko Pöyhönen (vas.), opiskelijapastori Timo Junkkaala ja Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) lähetysjohtaja Reijo Arkkila, sekä vapaita suuntia edustanut kustannusyhtiö Ristin Voiton toimitusjohtaja Valtter Luoto luovuttavat opetusministeri Kaarina Suoniolle kansalaisadressin.

Kotimaan jutussa kerrottiin, että 59 129 henkilöä ja 16 järjestöä vetosi peruskoulun yläasteen uskontotuntien lisäämisen puolesta, koska yhdessä viikkotunnissa ei ollut mahdollista päästä opetukselle asetettuihin tavoitteisiin. Kuva on otettu 2.1.1985.

Kiitos mysteerikuvaan liittyneistä tiedoista kertoneille Veikko Pöyhöselle ja Timo Junkkaalalle.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!