Mysteerikuva: Ketkä ovat surumielellä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa näkyy viisi nuorta naista huivit päässään. He seisovat aidan edessä ja heillä on laatikoita, ikään kuin pieniä arkkuja. Arkuissa on risti ja nimi. Mistä kuvassa on kyse? Missä ja milloin se on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnisti muun muassa emeritusprofessori Hannu Mustakallio:

"Kuva esittää Keskustan seurakuntatalon (Isokatu 17) vihkimistä Oulussa joulukuussa 1958. Valokuvaaja on siis Uuno Laukka. Kuva sisältyy viime joulukuussa julkaistuun seurakuntahistoriaani Seurakunta Pohjois-Suomen keskuksessa 2 (s. 365, Laukan kuvan lähteenä Pohjois-Pohjanmaan museo), jossa on myös kuvaus Keskustan seurakuntatalon valmistumisvaiheista. Vihkijänä oli Oulun hiippakunnan piispa O. K. Heliövaara. Avustajat vasemmalta lukien ovat rovasti Einari Kaakinen, pastori Erkki Jokela, pastori Olavi Airas, tuomiorovasti L. P. Tapaninen, rovasti Aaro Marttila, pastori Pekka Seppo, pastori Eljas Mikkonen ja pastori Mikko Ihamäki."

Lue myös:

Mysteerikuva: Keiden yhdeksän miehen liperit? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.