Mysteerikuva: Ketkä neljä naista? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä naista. Nimilapuista päätellen he osallistuvat johonkin kokoukseen tai konferenssiin. Menossa on vilkas käytäväkeskustelu. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Juhani Veikkola kirjoittaa: "Minä olen tuossa lautaa pitelemässä ja vasaraa heiluttaa Raimo Harjula, vasemmalla oleva profiili kuuluu nykyiselle YK-liiton toiminnanjohtajalle Helena Laukolle. Taustalla olevia hahmoja en tunnista. Eduskunnan edessä siinä ollaan jotakin mielenosoitusta valmistelemassa. En pysty sanomaan, mikä tilaisuus oli kysymyksessä ja milloin. Olen ollut mukana monissa mielenosoituksissa siellä, esimerkiksi puolustamassa rauhaa, aseidenriisuntaa ja kehitysyhteistyötä ja vastustamassa sunnuntaikaupan vapauttamista. Asuista päätellen kuva on 70-luvun lopulta tai 80-luvun alkupuolelta."

Kyseessä oli Taksvärkkiin liittyvä mielenilmaus Eduskuntatalon edessä syyskuussa 1985.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä nikkaroivat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.