Mysteerikuva: Ketkä hymyilevät ja miksi? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Timo Hormio

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä henkilöä, kolme naista ja yksi mies, joka on myös pappi. Ihmisiä hymyilyttää. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvasta kirjoittaa Antti Lemmetyinen:

"Kuvassa ollaan presidentinlinnassa ilmeisesti vuonna 1975, jolloin Suomen Merimieslähetysseura täytti 100 vuotta. Arvelen, että tässä kutsutaan tasavallan presidentti Urho Kekkosta Finlandia-talossa pidettyyn pääjuhlaan. (Muistini mukaan presidentti ei lupauksestaan huolimatta kunnioittanut juhlaa läsnäolollaan.) Oikealla 'puhetta pitää' silloinen Merimieslähetyksen pääsihteeri rovasti Jorma Louhivuori. Presidentillä lienee kädessään hänelle luovutettu Merimieslähetyksen, nyk. Merimieskirkon ristiankkuri-logo. Presidentin oikealla puolella on Merimieslähetyksen hallituksen puheenjohtaja, piispa Erkki Kansanaho ja hänen vieressään hallituksen jäsen, teol. tri John Forsberg."

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.