Mysteerikuva: Mitä miehillä mielessä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Kalevi Hujanen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa joukko miehiä istuu edustustilassa. Mies, jonka taustalla on ovi, lienee helposti tunnistetavissa. Mutta keitä ovat muut läsnäolijat? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvasta on arvioitu, että yksityiskodissa ollaan ja emäntä istuu pöydän päässä. Lisäksi emäntä näyttää olleen hyvä leipoja, koska pöydässä on monta sorttia tarjolla.

Raili Koskinen tunnisti kahvittelevat naiset tarkemmin, koska kertoo olleensa tuolloin järjestämässä tätä ”mediatapahtumaa”. Kuva on Virtasalmelta kyläyhteisön perinteisiltä nimipäiviltä, joita naiset pitivät kodeissa vuorotellen. Koskinen kirjoittaa: ”Tässä on kuva Anna-Liisa Lipsasen kotoa. Hän istuu pöydän päässä. Päivä on 19.11.1991. Muut ovat oikealta: Aune Hämäläinen, Vieno Nykänen ja Helvi Putkonen (kaikki edesmenneitä). Mauno Kauppinen, joka teki paljon juttuja Kotimaahan, oli mukana nimipäivillä.”