Mysteerikuva: Kesäinen tunnelma mutta missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee kuvia arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa kolme nuorta paistattelee auringossa ja poseeraa kameralle. Kuvan tunnelma on kesäinen, huoleton. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se joko Kotimaa24:n Facebook-sivulla tai viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen mysteerikuva julkaistiin 1.9. Tuomo Törmänen kirjoittaa Facebookissa: "Kuvassa näyttäisi olevan Viipurin hiippakunnan tuomiokapitulin kokous meneillään. Pöydän päässä istuu Viipurin piispa Yrjö Loimaranta (piispana 1935–1942). Piispan vieressä oikealla vaikuttaisi istuvan tuomiorovasti [Karl Ruben] Jauhiainen (tuomiorovastina 1925–1939). Seinällä on Viipurin piispan Erkki Kailan muotokuva (Viipurin piispana 1925–1935). Kuva olisi siis vuosilta 1935–1939."

Lauri Lempinen puolestaan kirjoittaa, että 1937 julkaistussa teoksessa Suomen kirkko kuvissa on lähes sama kuva ja kuvan selityksenä: "Viipurin hiippakunnan tuomiokapituli. Puheenjohtajana piispa Yrjö Loimaranta. Hänestä katsoen oikealla tuomiorov. Jauhiainen, notaari Vahermo, asess. Gummerus. Puheenjohtajasta vas. asess. Karvonen ja sihteeri Piispanen (etualalla)."

Lempinen myös huomasi, että sama kuva on julkaistu (sivulla 247) Erkki Kansanahon kirjassa Kirkko Karjalassa (1985). Kuvatekstinä on "Viipurin hiippakunnan tuomiokapitulin istunto v. 1936".

Tuomo Törmäsen mukaan kuva on julkaistu myös Jaakko Ripatin kirjassa Karjalan luterilaiset seurakunnat evakossa (2014).

Lue myös:

Mysteerikuva: Kolme naista, mutta keitä he ovat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä porukka pitää kokousta? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä keskustelu kynttilän valossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.