Mysteerikuva: Keitä poseeraa ryhmäkuvassa?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on ryhmäkuvassa joukko iäkkäämpiä ihmisiä, 16 miestä ja neljä naista. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen mysteerikuvan vastaus

Edellisen viikon mysteerikuvasta Mervi Mustonen kirjoittaa: ”Kuva on Tornion kirkosta ja siinä kirkkoherra Jouko Liehu ja vakuutusyhtiö Pohjolan palotarkastaja Erkki Sadinmaa tutkivat sammutinta. Vuodesta ei ole tietoa, mutta Jouko Liehu oli Tornion kirkkoherrana 1970- ja 1980-luvulla.”

Jouko Liehu aloitti Tornion kirkkoherrana 1974. Kuvan tietojen mukaan se olisi kuitenkin otettu jo vuonna 1973.

Kuvaan liitetyssä lapussa kerrotaan: ”Kirkkosalit on syytä varustaa alkusammutuskalustolla. Sen huomaamaton sijoittaminen tiloihin on usein kuitenkin vaikeaa.”

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!