Mysteerikuva: Keillä on kahvia ja kaljaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa ollaan puolivalmiin rakennuksen sisällä. Miehiä istuu pöytien ääressä. Pöydillä on kahvikuppeja, olutpulloja ja pullapitkoja. Yksi mies puhuu mikrofoniin ja toinen istuu mahdollisesti urkuharmonin takana. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon kuvan tunnisti Petri Järveläinen. Hän kirjoittaa:

"Kuvassa ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen, Terho Pursiainen, ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa, Suomen pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen ja arkkipiispa John Vikström.

Mielestäni kuva on otettu 1992 Helsingin Säätytalolla pidetystä paneelista, jonka järjesti pääministeri Esko Ahon perustama Maanantaiseura laman käsittelemiseksi. Paneelissa keskustelu kääntyi siihen, kuka on syyllinen lamaan. Yleisössä ollut valtioneuvos Johannes Virolainen nousi tuolloin seisomaan ja sanoi: 'Älkää syyllisiä etsikö. Kaikkihan sen tietävät, että ne ovat Sorsan Kale ja mie. Tehkää jotakin!'"

Oikaisu 30.1.2022: Apulaiskaupunginjohtajan nimi on Pekka Korpinen, ei Sakari.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.