Mika Kyytinen äänivyöryllä Kankaanpään kirkkoherraksi – edeltäjä tunnettiin naispappeuden vastustajana

Länsi-Porin seurakunnan kirkkoherra Mika Kyytinen on valittu selvällä äänierolla Kankaanpään seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Kyytinen sai äänistä 2 325 ja Säkylä-Köyliön seurakunnan vs. kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala 731. Hautala on virkavapaalla Lavian seurakunnan kirkkoherran virasta.

Äänestysprosentti kansanvaalissa oli 31,6.

Porissa vuonna 1969 syntynyt Kyytinen pääsi ylioppilaaksi Ulvilan lukiosta vuonna 1988. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1996. Lisäksi hän on suorittanut erikoissairaanhoitajan tutkinnon vuonna 1992.

Kyytinen on toiminut seurakuntapastorina Oulujoen seurakunnassa Oulussa 1996–1999, Kankaanpään seurakuntapastorina 1999–2002, Isojoen vt. kirkkoherrana 2005, Kankaanpään kappalaisena 2003–2009, Siikaisten vt. kirkkoherrana 2008–2009 ja vuodesta 2009 alkaen nykyisessä virassaan Länsi-Porin kirkkoherrana.

Porin seurakuntien tiedotteen mukaan Kyytinen päätti lopulta hakea Kankaanpään kirkkoherran virkaa siksi, että hänen työmatkansa lyhenee ratkaisevasti. Kyytinen on asunut perheineen Kankaanpäässä yli 20 vuotta.

Kirkko Porissa -Facebook-sivulla kerrotaan, että tammikuussa Kyytinen sai muistutuksen pitkän työmatkan vaaroista. Hän ajoi peurakolarin lähellä Noormarkun terveyskeskuksen risteystä töihin tullessaan.

– Peura menehtyi yhteentörmäyksessä, ja autoni oli korjaamolla kaksi ja puoli viikkoa. Olen jo pitkään tiedostanut ne vaarat, mitä pitkään työmatkaan sisältyy.

Kyytinen seuraa tehtävässä Keijo Rainermaa, joka on jäämässä eläkkeelle. Rainerma on toiminut Kankaanpään kirkkoherrana vuodesta 1980 eli 40 vuotta. Hän on tunnettu naispappeuden vastustajana.

Mika Kyytinen kommentoi suhtautumistaan Rainerman näkemyksiin Kirkko Porissa -Facebook-sivulla.

– Eronani häneen on se, että minä teen töitä myös naisten kanssa. Kunnioitan kuitenkin myös toisella tavalla ajattelevia, Kyytinen sanoo.

Kuva: Matti Kuhna

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.