Martin Modéus ja Johan Dalman jatkavat toiselle kierrokselle Ruotsin kirkon arkkipiispan­vaalissa

Linköpingin piispa Martin Modéus sai äänestäjiltä eniten kannatusta Ruotsin kirkon arkkipiispanvaalin keskiviikkona toimitetulla ensimmäisellä kierroksella. Modéus sai viiden ehdokkaan joukossa 37,8 prosenttia annetuista äänistä. Hänen kanssaan 8.6. järjestettävälle vaalin ratkaisevalle toiselle kierrokselle jatkaa Strängnäsin piispa Johan Dalman, jonka ääniosuus oli ensimmäisellä kierroksella 28,7 prosenttia.

Vahvistamattoman tuloksen mukaan Västeråsin piispa Mikael Mogren sai äänistä 15,3 prosenttia. Uppsalan piispa Karin Johannesson ja Växjön piispa Fredrik Modéus saivat kumpikin 9 prosentin kannatuksen.

Martin Modéus ja Fredrik Modéus ovat veljeksiä.

Toisen kierroksen ehdokkaista Martin Modéus on painottanut opettamisen merkitystä seurakunnassa. Hän on ahkera kirjoittaja, jolla on näkemyksiä tulevaisuuden kirkosta.

Johan Dalman on suurelle yleisöllekin tuttu mediapersoona ja kuninkaallisten hovisaarnaaja, joka painottaa ihmisten kannustamista.

Arkkipiispanvaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkohallituksen jäsenet, hiippakuntavaltuustojen ja tuomiokapitulien edustajat sekä Uppsalan arkkihiippakunnan papit, diakonit ja maallikkoedustajat.

Nykyinen arkkipiispa Antje Jackelén täyttää tänä vuonna 67 vuotta ja jää lokakuussa eläkkeelle.

Lue myös:

Ruotsin kirkko nimitti viisi ehdokasta arkki­piispan­vaaliin, joukossa Modéuksen piispa­veljekset

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliTampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia ja Skeitti­tapuli saivat kirkon erityisnuoriso­työn Vuoden Erkkateko -palkinnon
Seuraava artikkeliPiispat Seppo Häkkinen, Matti Salomäki ja Jari Jolkkonen vetoavat suomalaisten maatalous­tuottajien puolesta

Ei näytettäviä viestejä