Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustus­palkinto kirjailija Anna-Mari Kaskiselle

Anna-Mari Kaskinen. Kuva: Timo-Pekka Kaskinen

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö on myöntänyt vuoden 2022 tunnustuspalkinnon kirjailija Anna-Mari Kaskiselle.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja piispa Jari Jolkkonen luovuttaa tunnustuspalkinnon Kaskiselle Kuopion tuomiokirkossa 13.11. pidettävässä Martinpäivän kirkkojuhlassa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että filosofian maisteri Anna-Mari Kaskinen on erittäin monipuolinen kirjailija, runoilija, sanoittaja ja käsikirjoittaja. Hänen laajaan tuotantoonsa kuluu mietelmä- ja lastenkirjallisuutta, näytelmiä, runoja, musikaalikäsikirjoituksia ja virsien sanoituksia. Hän on jo vuosikymmeniä antanut herkkävireisesti sanat suomalaisen uskon sisällölle, ihmisen elämänkaarelle ja luonnon kauneudelle ja hänen lyriikkaansa on käännetty useille eri kielille.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema Lutherin mustepullo.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmiä ja muita kulttuuritapahtumia sekä tukee ja harjoittaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Säätiö jakaa myös apurahoja ja tunnustuspalkintoja luterilaista kulttuuria edistäneille henkilöille ja yhteisöille.

Palkintojuhlaa voi seurata verkon välityksellä osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto kirjailija Anna-Mari Kaskiselle