Leena Huovinen ja Juhani Holma virallisesti ehdolle Espoon piispanvaaliin

Espoon piispanvaalin toinen virallinen ehdokas on johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen (s. 1963). Kolmantena virallisesti ehdolle asetettiin jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma (s. 1958).

Kummankin ehdokkaan valitsijayhdistys jätti valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjan Espoon tuomiokapituliin 21.6. Ensimmäisenä vaaliin asetettiin virallisesti ehdolle Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka.

Leena Huovinen on työskennellyt Helsingin seurakuntayhtymän yliopistopappina Helsingin yliopistossa vuodesta 1998. Nykyään Huovinen on johtava oppilaitospappi. Vuodesta 2004 hän on toiminut lisäksi Kirkkohallituksen nimittämänä kisapappina. Huovinen on myös työnohjaaja ja työyhteisökonsultti.

Juhani Holma työskentelee tällä hetkellä Kirkon koulutuskeskuksessa jumalanpalveluselämän kouluttajana. Holma työskenteli pitkään pappina ja kirkkoherrana Torniossa.

Espoon hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 21.6. ja päättyy 21.8. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. 

Piispanvaali järjestetään rovastikunnittain 8. lokakuuta ja mahdollinen toinen kierros 1. marraskuuta. Uusi piispa vihitään virkaansa 10. helmikuuta 2019 Espoon tuomiokirkossa. Vaalissa on 942 äänioikeutettua, joista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita ja toisen puolen muodostavat maallikot.

Kuvat: Tom Norrgrann / Kirkon kuvapankki ja Mari Teinilä. Kuvankäsittely: Emilia Karhu

Lue myös:

Espoon piispanvaali käyntiin – kisapappi Leena Huovinen lähdössä ehdokkaaksi

Pappien kouluttaja Juhani Holma ilmoittautuu Espoon piispanvaaliin – ”En lähde vaaliin miehenä vaan pappina”

Sammeli Juntunen suostui mukaan Espoon piispanvaaliin – ”Ehdolle asettuminen hirvittää”

Kaisamari Hintikka lähtee Espoon piispanvaaliin – ”Kirkko on selvinnyt kriiseistä ennenkin”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKaisamari Hintikka on ensimmäinen virallinen ehdokas Espoon piispaksi
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä