Lähetyshiippakunta järjestää ensimmäiset kesäjuhlansa – puhujina Päivi Räsänen ja Tapio Puolimatka

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta järjestää historiansa ensimmäiset kesäjuhlat Loimaan evankelisella kansanopistolla 2.–4.8. Asiasta kertoo Lähetyshiippakunta verkkosivuillaan.

Juhlilla puhuvat Lähetyshiippakunnan pappien lisäksi kansanedustaja Päivi Räsänen ja Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka. Räsänen osallistuu keskusteluun, jonka otsikkona on "Kristittynä osana muuttuvaa yhteiskuntaa". Puolimatka pitää kanavatilaisuuden, jonka aiheena on "Jumalan luoma mies ja nainen – sukupuolisuus aikalaispropagandan kynsissä".

Tapahtuma alkaa perjantai-iltana seuroilla, joissa tervehdyksensä juhlavieraille tuo Loimaan evankelisen kansanopiston rehtori Tuomas Lankinen. Sunnuntaina on vuorossa kaksi- ja puolituntinen messu, jossa saarnaa Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies ja liturgina on pappi Samuli Siikavirta.

Kesäjuhlilla on raamatunopetuksen, jumalanpalvelusten ja rukoushetkien lisäksi ohjelmaa lapsille, varhaisnuorille ja nuorille. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti opiston pihalle pystytettävässä juhlateltassa, mutta myös evankelisen opiston tiloja hyödynnetään.

Samaan aikaan Lähetyshiippakunta järjestää Loimaalla neljättä kertaa nuortenleirin, joka on suunnattu 14–20-vuotiaille.

Päivi Räsäsen kuva: Jussi Rytkönen. Tapio Puolimatkan kuva: Matti Karppinen.

Lue myös:

Lähetyshiippakunta sai saksalaisen sisarkirkon – kuuluvat samaan konservatiivisten kirkkojen neuvostoon

Lähetyshiippakunnan seurakuntien määrä lisääntyi viime vuonna

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.