Laajasalo Rajamäelle: Roolihahmo ei pahoittele, pappi pahoittelee

Kirkkoherra Teemu Laajasalon YleLeaks-hahmo Teemu Tammisalo totesi kansanedustaja Kari Rajamäen onnistuneen tappamaan monta pakolaislasta hoitamattomiin sairauksiin. Tämä on loukannut Rajamäkeä, kertoo Helsingin Sanomat.

– Kun pappi kutsuu murhaajaksi… Se loukkasi minua enemmän kuin mikään koko sisäministerikaudellani, Rajamäki sanoo sunnuntaina Helsingin Sanomille.

Kansanedustaja Kari Rajamäki torppasi hiljattain eduskunnassa hallituksen esityksen paperittomien terveydenhoidosta. Tämä nostatti ison kohun. Rajamäen Sdp on hallituspuolue.

YleLeaks on televisiosarja, jossa yhdistellään politiikkaa ja huumoria. Teemu Laajasalon Teemu Tammisalo on yksi YleLeaksin kommentaattori-hahmoista.

– Yleleaks on YLE TV 1:n poliittinen satiiri. Minulle se on teatteriharrastus, jossa olen saanut esittää täysin fiktiivistä roolihahmoa nimeltä Teemu Tammisalo. Tammisalon ajatuksilla tai mielipiteillä ei ole mitään tekemistä omieni kanssa. Tammisalon tehtävä on kertoa politiikasta käsikirjoitettuja vitsejä lauantaisin. Minun tehtäväni on kertoa Jeesuksesta sunnuntaisin, Laajasalo kommentoi Kotimaa24:lle.

Täytyy hommata tekoviikset ja peruukki

Laajasalo kertoo saavansa ohjelmasta negatiivista palautetta hyvin vähän, ehkä kerran pari kaudessa.

– Minulle on tärkeää olla kuuliainen kirkonpalvelija, otan siksi kritiikin nöyrästi vastaan, silloinkin kun paha mieli on tullut roolihahmon ja minun väärästä samastamisesta. Näin siis lienee käynyt Rajamäen kohdalla. Papin ei sovi puhua kuten roolihahmoni puhuu, Laajasalo sanoo.

– Roolihahmoni ei pahoittelisi vaan keksisi pari mojovaa lisävitsiä tästä Rajamäen mielensäpahoittamisesta. Itse sen sijaan pappina olen ehdottomasti ja vilpittömästi pahoillani siitä, että Rajamäki on loukkaantunut, hän jatkaa

Yleisesti ottaen Teemu Laajasalo pitää huonona tai ainakin ongelmallisena sitä, että papit ovat mukana puoluepolitiikassa.

– Samaa hankaluutta taitaa olla siinä, että on mukana poliittisessa satiirissa. Ehkä täytyy hommata tekoviikset ja peruukki!

YleLeaksin vitsit kirjoittaa tiimi ja ne jalostetaan eri ryhmissä aiheittain esityskuntoon.

– Ohjelmassa menee noin 35 vitsiä per jakso läpi, käsikirjoitettuja on noin kolmin-nelinkertainen määrä läpimenneisiin nähden ja jaksoja on neljän vuoden aikana tullut ulos kai noin 110 eli yksittäisiä vitsejä on käsikirjoitettu viisinumeroinen määrä, Laajasalo kertoo.

Edellinen artikkeliKalevan kirkko loistaa violettina koko pääsiäisviikon
Seuraava artikkeliUrkuyö ja Aaria -festivaali juhlii 30-vuotisuuttaan

Ei näytettäviä viestejä