Kysely: Arabinuoret vastustavat Isisiä ja haluavat naisille lisää oikeuksia

Arabimaiden nuoriso vastustaa terroristijärjestö Isisiä ja pitää sitä pahimpana uhkana Lähi-idälle. Arabinuorison asenteita kartoittavassa kyselyssä selvisi, että nuorista 78 prosenttia ei haluaisi liittyä Isisiin, vaikka se käyttäisi vähemmän väkivaltaa.

Lisäksi vain 15 prosenttia arabinuorista uskoo, että Isis saa lopulta perustettua pysyvän islamilaisen valtion. Järjestön vallan lisääntymisestä on huolissaan 77 prosenttia ja erittäin huolissaan 50 prosenttia vastaajista. Lähes joka neljännen vastaajan mielestä suurin syy Isis-järjestöön liittymiseen on Lähi-idässä vallitseva nuorisotyöttömyys.

Kyselyn perusteella arabinuoriso haluaisi lisää vapauksia ja tasa-arvoa. Naisten kansalaisvapauksien ja ihmisoikeuksien lisäämistä kannattaa 67 prosenttia kyselyyn vastanneista arabinuorista. Näin ajattelee naisista 68 prosenttia ja miehistä 66 prosenttia.

Tutkimuksen toteutti kansainvälinen tutkimusyritys Penn Schoen Berland viestintätoimistoketju Burson-Marstellerin tilauksesta. Vuotuinen kysely toteutettiin nyt kahdeksannen kerran. Siihen vastasi noin 3 500 naista ja miestä 16 arabimaassa.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeli”Kyllä se unohtuu, kun saadaan valmiiksi” – Strategiaähky valtasi myös kirkon
Seuraava artikkeliArkistojuttu: Lapuan patruunatehtaan räjähdys oli koko maan suru

Ei näytettäviä viestejä