Kristillisen Rauhanliikkeen palkinto Kirkko ja kaupunki -lehdelle

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteiselle Kirkko ja kaupunki -lehdelle. Palkinnollaan Rauhanliike kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista. Palkinnolla halutaan myös muistuttaa, että hyvällä journalismilla voidaan rakentaa suvaitsevampaa, hyväksyvämpää ja totuudessa pysyvämpää yhteiskuntaa.

– Lehteä lukiessa tulee olo, että juuri näitä asioita mekin haluamme pitää esillä: lähimmäisenrakkautta, yhteiskunnan heikoimmista välittämistä, uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua sekä vihapuheen vastustamista, Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Jussi Ojala toteaa.

SKR:n rauhanpalkintoa on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Palkinnonsaaja julkistetaan perinteisesti kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä 1. tammikuuta.

Suomen Kristillinen Rauhanliike on ekumeniaa ja uskontojenvälistä vuoropuhelua korostava, kirkkokuntiin sitoutumaton rauhanjärjestö.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen palkinto graffititaiteilija Pete ”Hende” Niemiselle

Kristillisen Rauhanliikkeen palkinto tekoälytutkija Timo Honkelalle

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto myönnettiin Music Road Africa ry:lle

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Tila kapenee ja kuplat pullistuvat – Kirkon 2020-luvulla nykyiset kehityssuunnat voimistuvat
Seuraava artikkeliMegatrendit 2020: Uskontojen merkitys kasvaa – ei ehkä näy Suomessa

Ei näytettäviä viestejä