Koronarajoitukset vaikuttavat Mari Leppäsen piispaksi vihkimiseen, mutta tilaisuutta ei siirretä

Turun arkkihiippakunnan tuleva piispa Mari Leppänen. Kuva: TImo Jakonen / Kirkon kuvapankki

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalissa joulukuussa eniten ääniä saanut hiippakuntadekaani Mari Leppänen vihitään piispaksi aiemmin suunnitellusti kynttilänpäivänä 7.2. Turun tuomiokirkossa. Voimassa olevat koronarajoitukset vaikuttavat vihkimysmessun toteutukseen, eikä kaikille avointa messua voida järjestää.

– Messusta pyritään tekemään toteutuksellisesti niin hieno, lämmin ja juhlava kuin tilanne antaa myöden. Siihen on mahdollista osallistua television tai netin kautta, arkkihiippakunnan tuomiokapitulin viestinnästä vastaava hiippakuntapastori Pauliina Järvinen kertoo Kotimaalle.

– AVI on myös linjannut, että työntekijöitä ei tarvitse laskea henkilömäärään. Tämä antaa hieman mahdollisuuksia, turvallisuus tietenkin huomioiden.

Tavallisesti piispaksi vihkimisiin osallistuu myös ulkomaisten sisarkirkkojen piispoja, mutta ei tällä kertaa. Messun ja vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma. Häntä avustavat piispat Simo Peura, Matti Repo ja Kaisamari Hintikka.

Yle televisioi messun, ja sitä voi seurata myös virtuaalikirkko.fi:n kautta.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin suunnitelmissa on myös, että keväällä tai kesällä järjestettäisiin messu ja hiippakunnan juhla, jossa ihmiset voisivat tavata Mari Leppästä ja toivottaa hänet tervetulleeksi piispaksi.

Lue myös:

Tuleva piispa Mari Leppänen: "Kiitän kaikkia tienraivaajia siitä, että voin tänään olla tässä"

Kaisamari Hintikka Mari Leppäsen valinnasta piispakuntaan: "Tervetuloa, sisareni!"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.