Korona-ajan jouluevankeliumi – "Sillä hän kuului Daavidin perheen joulukuplaan"

Kuva: Olli Seppälä

Siihen aikaan lähetti keisari Augustus tekstiviestin, että koko maassa on ladattava koronavilkku. Tämä sovelluksen yleinen lataamiskehotus oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen tviitatessa käskyjään Syyriasta. Kaikki poistuivat ensin etätöihin ja menivät sitten kukin omaan joulukuplaansa.

Niin myös Joosef lähti koronatestin jälkeen Galileasta, Nasaretin leviämisvaiheessa olevasta kaupungista ja meni Juudeaan, Daavidin perustasolla olevaan kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin perheen joulukuplaan. Hän lähti sinne yhdessä niin ikään koronatestatun kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän ollessaan siellä vapaaehtoisessa karanteenissa tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, sillä kaikki hotellit oli suljettu ja sairaanhoitohenkilökunnasta oli huutava pula.

Sillä seudulla oli vartijoita yöllä liikkeellä vartioimassa laumaansa. He toimivat asiallisin turvavälein ja käyttivät kasvomaskeja. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi vartijat, koska he epäilivät enkeliä supertartuttajaksi, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Olen rokotettu."

Enkeli yskäisi huomaavaisesti hihaansa ja jatkoi: "Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Jaan tämän tiedon myös sosiaalisessa mediassa."

(Enkeli huomautti vartijoille, että nämä mykistäisivät lampaat taustalta, sillä sieltä kuului kauheaa meteliä.)

Ja enkeli jatkoi: "Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä. Seuratkaa gps-koordinaatteja, mutta muistakaa paikalle päästyänne pestä kädet ja käyttää käsidesiä."

Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen kybersotajoukko, joka ylisti Jumalaa maskit kasvoillaan sanoen: "Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa."

Kun enkelit olivat menneet takaisin omaan kuplaansa taivaaseen, vartijat viestittivät toisilleen: "Käydään droonilla Betlehemissä. Siellä voimme kameran välityksellä nähdä sen mitä on tapahtunut, sen minkä Herra meille ilmoitti."

Niin altistumisriskiä välttäen vartijat lennättivät droonejaan ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka lepäsi seimessä. Tämän nähdessään vartijat kertoivat mikrofonin välityksellä sen, mitä heille oli lapsesta kerrottu. Kaikki, jotka olivat saman striimin äärellä joulukuplissaan ja kuulivat kuulokkeissaan vartijoiden sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria nauhoitti sanat iPhonellaan ja tutkiskeli niitä ja kaikkea tapahtunutta sydämessään.

Vartijat toivat drooninsa takaisin kiittäen ja ylistäen Jumalaa, sillä kaikki näytti juuri sellaiselta kuin lockdownissa pitääkin.

***

Luukkaan evankeliumin (2:1–20) ja Gun Daménin alkuperäisidean pohjalta kirjoittanut Olli Seppälä ja editoinut Meri Toivanen.

Lue myös aiempien vuosien evankeliumiversioita:

Jouluevankeliumi virastosuomeksi

Uskontoneutraali jouluevankeliumi – sopii myös ateisteille

Jouluevankeliumi tsättiviestein

Jouluevankeliumi Stadin slangiksi – katso video

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.