Kolme kirkon järjestöä yhdistyi – Nuori kirkko ry:n johtajaksi Lasse Halme

Seurakuntien Lapsityön Keskus, PTK – poikien ja tyttöjen keskus ja Nuorten Keskus ovat yhdistyneet Nuori kirkko ry:ksi, järjestöt kertovat tiedotteessaan. Järjestöt tekivät yksimieliset päätökset ylimääräisissä järjestökokouksissaan Helsingissä tänään torstaina.

Kokousten puheenjohtajana toimi asianajaja Hanna-Mari Manninen

”Yhdistymisellä haetaan ajanmukaista tapaa tukea ja kehittää seurakuntien varhaiskasvatusta, toimintaa kouluikäisten tyttöjen ja poikien sekä nuorten parissa. Järjestön toiminta kattaa koko kasvun kaaren, 0–29-vuotiaat”, tiedotteessa kerrotaan.

– Toivon, että yhdistymisen merkitys näkyy lasten ja nuorten elämässä, kun heidän äänensä pääsee entistä paremmin esiin kirkossa ja yhteiskunnassa, sanoo Nuori kirkko ry:n johtajana aloittava Lasse Halme tiedotteessa.

– Eri ikäkausiin liittyvä osaaminen säilyy, mutta yhdistynyt järjestö voi palvella seurakuntia koko kasvun kaaren osalta. Voimme vaikuttaa suuremmalla painoarvolla myös lasten ja nuorten asioihin koko yhteiskunnassa.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jutta Urpilainen Kokkolasta ja hallituksen puheenjohtajaksi kirkkoherra Heikki Arikka Helsingistä.

Järjestö aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Kaikki yli 40 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden järjestön palvelukseen. Nuori kirkko ry:n jäseninä on yhteensä 350 seurakuntaa ja seurakuntayhtymää sekä piiri- ja jäsenjärjestöä.

Kuva: Ira Honkonen. Kuva Partaharjulla järjestetyltä Kipinä-suurleiriltä toissa kesältä. Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus oli yksi leirin pääjärjestäjistä.

Lue myös:

Ensi vuonna yhdistyville kirkon järjestöille runsaan miljoonan avustuspotti valtiolta

Lapsi- ja nuorisotyön järjestöjen yhdistyminen etenee

Edellinen artikkeliNäin vuoden 1901 kirkonkello soi startup-yritysten Slushissa – katso video
Seuraava artikkeliMielipide: Juutalaiset ovat oikeutettuja evankeliumiin

Ei näytettäviä viestejä