Ensi vuonna yhdistyville kirkon järjestöille runsaan miljoonan avustuspotti valtiolta

Valtakunnalliset nuorisojärjestöt ja nuorisotyön palvelujärjestöt ovat saaneet opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksia runsaat 12 miljoonaa euroa. Avustusta sai 69 järjestöä.

Suurimman avustuksen, runsaat 1,3 miljoonaa euroa, sai Suomen partiolaiset. Uusina järjestöinä avustusta saivat EYP-Finland (Euroopan nuorten parlamentti Suomessa) ja Nuorten Muslimien Foorumi.

Kristillisistä järjestöistä suurimmat avustukset saivat Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus – PTK (415 000 euroa), Nuorten Keskus (370 000 euroa) ja Seurakuntien Lapsityön Keskus (235 000 euroa).

Kolme suurimman avustussumman saanutta järjestöä valmistelee yhdistymistä, jonka on tarkoitus toteutua ensi vuoden alussa.

Opetus- ja ministeriö jakaa järjestöille avustuksia vuosittain. Esityksen avustettavista järjestöistä tekee valtioneuvoston nimeämä arviointi- ja avustustoimikunta. Arvioinnissa huomioidaan toiminnan laajuus, laatu ja taloudellisuus, avustuksen tarve sekä ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Katso lista kaikista avustusten saajista täältä.

Kuva Partaharjulla järjestetyltä Kipinä-suurleiriltä viime kesältä. Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus oli yksi leirin pääjärjestäjistä. Kuvaaja: Ira Honkonen

Edellinen artikkeliPiispa Jolkkonen: ”Evankeliointi on saastunut sana”
Seuraava artikkeliVenäjä uhkaa sulkea Jehovan todistajien hallintotoimiston

Ei näytettäviä viestejä