Kirkon Ulkomaanapu jätti poliisille tutkintapyynnön väärinkäytösepäilystä

Kirkon Ulkomaanapu on tehnyt poliisille tutkintapyynnön järjestön pääkonttorissa Helsingissä havaitusta väärinkäytösepäilystä. Epäily kohdistuu Ulkomaanavussa määräaikaisessa työsuhteessa olleeseen työntekijään.

Tutkinnassa ovat maksusuoritukset yrityksille, joiden kanssa Ulkomaanapu ei ollut tehnyt kirjallista sopimusta laskujen sisältämistä työtehtävistä.

Asiaa koskeva sisäinen tutkinta aloitettiin 19. maaliskuuta, ja työntekijä vapautettiin heti työvelvoitteestaan. Seuraavana päivänä asiasta jätettiin poliisille tutkintapyyntö.

Tapauksen esitutkinta on vielä kesken. Tutkinnanjohtaja Sampo Suomala Helsingin poliisista kertoo Kotimaa24:lle, että tapausta tutkitaan törkeänä petoksena.

– Kun epäilty rikosnimike on tämä, puhutaan vähintään kymmenistä tuhansista euroista, Suomala sanoo.

Kirkon Ulkomaanavulla on ollut syksystä 2007 lähtien ensimmäisenä ulkoministeriön kumppanuusjärjestönä oma sisäinen tarkastajansa, joka tarkastaa säännöllisesti Ulkomaanavun toimintaa niin Helsingissä kuin järjestön aluetoimistoissa Aasiassa, Afrikassa, Haitissa ja Lähi-idässä. Väärinkäytösepäily ei Ulkomaanavun mukaan vaikuta järjestön hankkeisiin eikä avun perillemenoon järjestön kohdemaissa.

– Jos tässä ikävässä tapahtumassa on jotain hyvää, niin se, että oma sisäinen valvontamme oli nopeaa. Huolehdimme siitä, että lahjoittajien rahat menevät perille toimintamaihimme, Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Katja Hedberg sanoo.

Helsingin poliisi tutkii myös Kirkon Ulkomaanavun tiloihin eilen torstaina tehtyä murtoa. Murron yhteydessä toimistolta vietiin muutamia kannettavia tietokoneita ja kameroita.

Helsingin poliisi ei kommentoi tapausten yhteyttä toisiinsa.

Edellinen artikkeliVantaankoskella toimintaa keskitetään kirkkoihin
Seuraava artikkeliKirkon eläkerahastolla eläkelaitosten vertailussa suurin osuus sijoitusvaroista veroparatiiseissa

Ei näytettäviä viestejä