Vantaankoskella toimintaa keskitetään kirkkoihin

Seurakunnissa pohditaan kuumeisesti säästöjä. Niitä haetaan erityisesti henkilöstömenoista, kiinteistöistä sekä keskittämällä toimintoja.

Kaikki edellä mainitut keinot ovat käytössä, kun Vantaankosken seurakuntaneuvosto päätti 8.5. tiloja ja henkilöstöä koskevasta uudistuspaketista. Sen tavoitteena on tuoda kolmen vuoden aikana yli puolen miljoonan euron säästöt.

Kirkkoherra Hannu Pöntinen sanoo Vantaan Laurissa, että uudistuksilla varaudutaan talouden kiristymiseen, johon vaikuttavat verotulojen pieneneminen ja seurakuntien yhteisövero-osuuden korvaaminen valtionavulla.

– Myös toimintakulttuuri on muutoksessa, sillä jäseniä kohdataan yhä useammin viestinnän keinoin ja muualla kuin seurakunnan tiloissa, Pöntinen sanoo.

Martinristin seurakuntakeskuksesta luovutaan

Uudistuksilla on tarkoitus vähentää 4–5 henkilötyövuotta. Irtisanomisia ei ole tulossa, vaan vähennys on tarkoitus hoitaa eläkkeelle siirtymisten ja muiden järjestelyjen avulla. Seurakunta pyrkii myös siihen, että määräaikaisista viroista luovuttaisiin ja tilalle saataisiin pysyviä virkoja ja toimia.

Tällä hetkellä Vantaankosken seurakunnalla on 53 työntekijää.

Lisäksi seurakunta päätti luopua Martinristin seurakuntakeskuksesta kesään 2015 mennessä. Tilat sijaitsevat Martinkeskuksessa, joka puretaan joka tapauksessa muutaman vuoden sisällä.

Toimintaa on tarkoitus keskittää Myyrmäen ja Kivistön kirkkoihin. Molemmat ovat kuitenkin korjauksen tarpeessa.

Lue lisää Vantaankosken säätöistä Vantaan Laurista

Lue myös tapauskertomus Järvenpään seurakunnasta

Edellinen artikkeliMobiilipelillä voi kerrata rippikoulun ulkoläksyt ja uskonnolliset symbolit
Seuraava artikkeliKirkon Ulkomaanapu jätti poliisille tutkintapyynnön väärinkäytösepäilystä

Ei näytettäviä viestejä