Kirkon musiikkijuhlille yli 4 000 laulajaa – miksi tapahtuma on samaan aikaan Kirkkopäivien kanssa?

Valtakunnallisille Kirkon musiikkijuhlille Helsinkiin on ilmoittautunut tähän mennessä yli 4 000 laulajaa eri puolilta Suomea, selviää Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotteesta.

Juhlille osallistuvat kuorot on koottu kartalle tapahtuman verkkosivuille. Musiikkijuhlille pääsee vielä mukaan, ja ilmoittautua voi verkossa maaliskuun loppuun asti.

Kirkon musiikkijuhlat järjestetään 19.–21.5. Samaan aikaan kokoonnutaan Kirkkopäiville Turkuun. Kirkon musiikkijuhlat järjestetään pääsääntöisesti joka neljäs vuosi, Kirkkopäivät joka toinen vuosi.

Kirkon musiikkijuhlien järjestäjät ovat Kirkkohallitus, Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen Kirkkomusiikkiliitto, Kirkkopalvelut ja Helsingin seurakuntayhtymä.

Kirkkopäivät järjestävät muun muassa Kirkkopalvelut, paikalliset seurakunnat ja kristilliset järjestöt. Tänä vuonna Kirkkopäivät on yksi Reformaation merkkivuoden päätapahtumista ja osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Myös valtakunnalliset Lähetysjuhlat järjestetään ensi kertaa Kirkkopäivien yhteydessä.

Molempien tapahtumien järjestäjät toteavat Kotimaa24:lle, että toukokuussa ei yksinkertaisesti ole toista sopivaa viikonloppua. Ensimmäisenä viikonloppuna on vappu, toisena äitienpäivä ja viimeisenä juhlitaan jo osassa kouluja päättäjäisiä. Kun molemmat tapahtumat on tavattu järjestää toukokuussa, päällekkäisyys oli väistämätöntä.

Musiikkijuhlien pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen, saattaako päällekkäisyys vähentää Musiikkijuhlien osallistujamäärää?

– Olen sitä mieltä, että molemmilla on omat kävijäkuntansa. Kirkon musiikkijuhlat kokoavat seurakunnan vapaaehtoisia musiikkityön puolelta. Se on isoin vapaaehtoistyön muoto. Tapahtumaan myös sitoudutaan ilmoittautumalla aikaisin, koska kuorolaisten on osattava ohjelmisto jo musiikkijuhlille tultaessa.

Millä sanoin houkuttelisitte Musiikkijuhlille niitä, joilla on vaikeus valita tapahtumien väliltä?

– Ehdoton houkutin Musiikkijuhlilla on G. F. Händelin
Messias-oratorio. Sitä ei ole koskaan tehty Suomessa näin isolla porukalla. Nyt se tehdään tuhannen hengen kuorolla. Esitämme oratoriosta lyhennetyn version, johon on valittu parhaat kuoro-osat ja suosituimmat aariat. Konsertin lopuksi kaikki pääsevät laulamaan Hallelujan. Siinä on sellaista yhteisöllisyyden kokemusta, mitä ei muissa tapahtumissa ole.

– Musiikkijuhlat tarjoavat hienon kattauksen kaikkea. Lisäksi väliajoille löytyy ihan uskomattomia juttuja, mitä kaupunki tarjoaa. Koko viikonloppu on varsinaista kaupunkifestivaalia. On Ravintolapäivää, ilmaistapahtumaa Kaivopuistossa ja kukkatapahtuma, joka täyttää keskustan kukin.

Kirkkopalvelut on Kotimaata kustantavan Kotimaa Oy:n suurin omistaja.

Kuva: Pentti Mansukoski. Kirkon musiikkijuhlien päätapahtumat järjestetään Helsingin tuomiokirkossa ja Senaatintorilla.

Lue myös:

Messias-oratorio huipentaa Kirkon musiikkijuhlat 2017

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Ketkä istuvat baarissa?
Seuraava artikkeliKysely: Nuorille suomalaismiehille kuolema on kaiken loppu

Ei näytettäviä viestejä