Kirkon juhlat Tampereella siirtyvät vuodella jääkiekon tieltä – niitä vietetään toukokuussa 2024

Tempereen vanha kirkko. Kuva: Kirkon kuvapankki / Tampereen seurakunnat

Kirkon musiikkijuhlat, Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat eli uudelta yhteiseltä nimeltään Kirkon juhlat piti alun perin järjestää Tampereella toukokuun lopussa 2023 teemalla #YHDESSÄ2023.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on vahvistanut, että Tampere on jääkiekon MM-turnauksen pelipaikka vuonna 2023, ja MM-kisojen loppupelit sijoittuvat samaan ajankohtaan, jolloin Kirkon juhlat oli suunniteltu pidettäväksi.

Kirkon juhlien siirtämisestä vuodella eteenpäin tehtiin päätös tapahtuman johtoryhmässä tänään perjantaina. Kirkon juhlat järjestetään Tampereella 17.–19.5.2024. Juhlien teemana on toivo.

– Haluamme olla luomassa hyvää tapahtumakokemusta sekä Kirkon juhlien osallistujille että jääkiekon MM-kisojen katsojille. Uudessa tilanteessa katsoimme parhaaksi järjestää Kirkon juhlat toukokuussa 2024, sanoo tapahtumakoordinaattori Jari Kupiainen Kirkkopalvelut ry:n tiedotteessa.

Suurten tapahtumien järjestäminen yhtä aikaa olisi koetellut liiaksi Tampereen hotellikapasiteettia ja nostanut hotellien hinnat pilviin. Lisäksi molemmat tapahtumat olisivat vallanneet osittain Tampereen Keskustorin.

Kupiainen kertoi aiemmin Kotimaan jutussa, että tuhansia kävijöitä Tampereelle tuovat Kirkkopäivät ovat kaupungille tervetullut vieras, mutta kansainvälinen urheilutapahtuma veti pidemmän korren.

Kirkon juhlia ovat toteuttamassa Kirkkohallitus, Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura, Suomen Kanttori-Urkuriliitto, Suomen Kirkkomusiikkiliitto ja Tampereen seurakunnat.

Kotimaa-lehti on osa Sacrum-Kotimaa Oy:tä, jonka omistaa Kirkkopäiviä järjestävä Kirkkopalvelut ry.

Lue myös:

Ensi vuoden Kirkko­päivät, Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikki­juhlat siirtyvät jääkiekon MM-turnauksen tieltä

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!