Ensi vuoden Kirkko­päivät, Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikki­juhlat siirtyvät jääkiekon MM-turnauksen tieltä

Tampereen Frenckellin aukiolla juhlittiin Suomen jääkiekon maailmanmestaruutta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Ensi vuoden Kirkkopäiviä ei järjestetä yhtä aikaa Tampereella samana ajankohtana jälleen pelattavan jääkiekon MM-lopputurnauksen finaalipelien kanssa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti viime perjantaina, että Tampere on valittu miesten jääkiekon MM-kisojen pääpelipaikaksi myös vuodelle 2023. Tampere järjestää kisat yhdessä Latvian pääkaupungin Riian kanssa. Molemmissa kaupungeissa pelataan yksi alkulohko ja puolivälieräotteluita, mutta välierävaiheesta eteenpäin ottelut pelataan Tampereella. Loppuottelut pelattiin Tampereella myös tänä vuonna.

Kevään 2023 MM-turnaus pelataan 12.–28.5. Kirkon juhlat eli Kirkkopäivät, Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikkijuhlat oli määrä järjestää Tampereella 26.–28.5.

– Tapahtumaa ei olla perumassa, vaan etsimme sille uuden ajankohdan, Kirkkopäivien järjestelyistä vastaavan Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoi maanantaina Kotimaalle.

Kirkkopalvelut neuvottelee Tampereen kaupungin edustajien kanssa, miten tulevasta tapahtumaruuhkasta voitaisiin selvitä.

– Olemme hyvin kartalla syntyneestä tilanteesta.

Kupiaisen mukaan ratkaisu on syntymässä, mutta siitä kerrotaan vasta 17.6. Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Kirkon musiikkijuhlien järjestelyistä vastaavan johtoryhmän kokoonnuttua.

Suurten tapahtumien järjestäminen yhtä aikaa koettelee Tampereen hotellikapasiteettia. Kysynnän kasvaessa hotellien hinnat nousevat pilviin. Lisäksi molemmat tapahtumat valtaisivat osittain Tampereen Keskustorin.

– Keskustorista suunniteltiin Kirkkopäivien 2023 tapahtumien keskusta, mutta sinne on tulossa nyt paljon muutakin.

Toukokuu on ihanteellinen ajankohta Kirkkopäiville, koska silloin muita kesätapahtumia ei ole vielä ruuhkaksi asti. Kupiaisen mukaan tuhansia kävijöitä Tampereelle tuovat Kirkkopäivät ovat kaupungille tervetullut vieras, mutta kansainvälinen urheilutapahtuma vetää pidemmän korren.

Tämänvuotisen MM-turnauksen äärimmäisen jännittävää loppuottelua Suomen ja Kanadan välillä seurasi puolet suomalaisista. Niin myös Jari Kupiainen. Mitkä ovat tunnelmat maanantaina?

– Suomi on muuttanut kulttuuriaan pysyvästi. Ollaan siirrytty suurten joukkoon, jolloin voittamisen kulttuuri on arkipäivää. Tämä kertoo jotain suomalaisesta yhteiskunnasta laajemminkin. Ja kyllä tämä kertoo hyvää suomalaisista.

Kotimaa-lehti on osa Sacrum-Kotimaa Oy:tä, jonka omistaa Kirkkopäiviä järjestävä Kirkkopalvelut ry.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ensi vuoden Kirkkopäivät, Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikkijuhlat siirtyvät jääkiekon MM-turnauksen tieltä