Pyhän Laurin kappelista Vantaalla varastettiin kupari­­verkkoja – saaliin arvo jopa sata tuhatta euroa

Vantaan Pyhän Laurin kappelilta on varastettu kupariverkkoja viime viikonlopun aikana. Varkaus havaittiin tuoreeltaan. Kupariverkot ovat Pyhän Laurin kappelin arkkitehtonisia ikkunoiden suojaelementtejä, jotka siivilöivät valoa ja suojaavat kirkkotilaa.

Kupariverkot olivat useiden neliömetrien kokoisia ja painoivat joitakin satoja kiloja. Vahingon arvon arvioidaan olevan sadan tuhannen euron luokkaa. Muuta ilkivaltaa kappelille ei ole tehty. Poliisi tutkii asiaa ja ottaa vastaan silminnäkijähavaintoja.

Kupariverkkoa Pyhän Laurin kirkon kappelilla. Kuva: Timo Kraufvelin / Vantaan seurakunnat

Pyhän Laurin kappeli on hautausmaakappeli, jonka ovat suunnitelleet arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara. Kappeli on vihitty käyttöön vuonna 2010. Siellä järjestetään hautaan siunaamisia ja perhejuhlia, kuten ristiäisiä ja häitä sekä konsertteja. Kappeli sijaitsee Helsingin pitäjän kirkonkylässä, Pyhän Laurin kirkon välittömässä läheisyydessä.

Metallien hinnat ovat olleet kasvussa, mikä on lisännyt niihin kohdistuvia varkauksia. Esimerkiksi Lauttasaaren kirkon pihasta Helsingissä varastettiin huhtikuussa 1950-luvulta peräisin olevia kuparisia pihavalojen kupuja. Espoon Otaniemessä Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset ovat olleet toistuvasti kuparivarkaiden kohteena.

Lue myös:

Vantaan Pyhän Laurin kappelista varastetut kupari­verkot saatiin takaisin

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Pyhän Laurin kappelista Vantaalla varastettiin kupariverkkoja – saaliin arvo jopa sata tuhatta euroa

Edellinen artikkeliEnsi vuoden Kirkko­päivät, Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikki­juhlat siirtyvät jääkiekon MM-turnauksen tieltä
Seuraava artikkeliVääntö Venäjän lipusta sai vanhoillis­lestadiolaiset tekemään poikkeuksellisen ratkaisun – kesän Suvi­seuroissa salkoon nousee vain Suomen lippu

Ei näytettäviä viestejä