Kirkon johtavien viran­haltijoiden ja luottamus­henkilöiden sidonnaisuus­ilmoitukset löytyvät nyt verkosta

Kirkkohallituksen täysistunto antoi viime vuonna suosituksen sidonnaisuuksien ilmoittamisesta evankelis-luterilaisessa kirkossa. Suositus tehtiin kirkolliskokouksen toimeksiannosta.

Nyt sidonnaisuutensa ilmoittaneiden nimet ja sidonnaisuudet ovat nähtävillä myös kirkkohallituksen verkkosivulla. 1.1.2022 päivätyn suostumuksensa ilmoituksen näkymiseen verkossa antoi 18 henkilöä.

Sidonnaisuusilmoitus ei ole pakollinen, mutta se suositellaan tehtäväksi, jos luottamushenkilöllä tai johtavalla viranhaltijalla on johtotehtäviä tai luottamustoimia elinkeinotoimintaa harjoittavassa yrityksessä tai muussa yhteisössä. Suositus muistuttaa, että myös henkilön yhdistys- tai säätiötoiminnalla voi olla merkitystä, kun arvioidaan päätöksenteon puolueettomuutta.

Sidonnaisuusilmoitukset tuodaan kirkkohallituksen täysistunnolle tiedoksi kerran vuodessa.

Lue myös:

Kirkkoon suositus sidonnaisuuksien ilmoittamisesta – tällaisia tehtäviä ja omistuksia ohje koskee

Kirkon luottamushenkilöiden ja työntekijöiden sidonnaisuudet halutaan tuoda päivänvaloon

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingin seura­kunnat lähettävät työn­tekijöitä ja vapaa­ehtoisia töihin kaupungin päivä­koteihin ja vanhusten­hoitoon
Seuraava artikkeli”Yli nelikymppinen nainen taitaa olla liian vanha” – Pappien rekrytoinneissa ihanteet ja todellisuus eivät aina kohtaa

Ei näytettäviä viestejä