Kirkkoherra Kanala haluaa kohdata seurakuntalaiset somessa

Kari Kanala valittiin eilen Paavalin seurakunnan kirkkoherraksi yhdentoista virkaa hakeneen papin joukosta. Suuri yleisö tuntee Kanalan Ensitreffit alttarilla -televisiosarjasta.

Kanala arvioi, ettei tv-julkisuus ole vaikuttanut valintaan ainakaan negatiivisesti.

– Kirkkoherran hommassa on kyse paljon muustakin, eli muitakin asioita on arvioitu. Mutta tuskin se on huonosti vaikuttanut asiaan. Kirkko tarvitsee erilaisia kasvoja, jotta erilaiset asiat voisivat tulla näkyviin. Televisiossa olen pyrkinyt puhumaan paljon parisuhteen puolesta.

Paavalin seurakunnan jäsenyysprosentti on Suomen alhaisimpia. Seurakuntaan kuuluu alle puolet alueen asukkaista. Tuore kirkkoherra myöntää, että tilanne tulee vaikuttamaan hänen työhönsä.

– Haluan ajatella sen niin, etten tule kirkkoherraksi seurakuntaan, jossa on reilu 14 000 jäsentä, vaan tulen seurakuntaan, jonka alueella asuu 29 000 ihmistä.

– Paavalin seurakunnassa on tehty jo paljon sitä, että toimitaan ihmisiä kohtaavalla tavalla. Tätä haluan lisätä. Myös se olisi tärkeää, että tavallisten kirkon jäsenten kautta Paavalin seurakunta näkyisi muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Kanala kertoo pitävänsä jäsenyysprosentin nostamista tavoitteenaan, mutta sanoo puhuvansa mieluummin ihmisistä kuin prosenteista.

– Tavoite olisi, että seurakunnan alueella asuessaan ihmiset saisivat sellaisen kokemuksen kirkosta, että kirkko antaisi elämään mieltä ja merkitystä. Kirkko on täällä sitä varten, että se mahdollistaisi ihmisten ja Jumalan kohtaamisen.

Paavalin seurakunta on nimetty apostolin mukaan eikä kaupunginosaan viitaten. Kanala näkee tämän myös neuvona seurakunnalle.

– Paavalin seurakunnan alueella on monta kaupunginosaa, joiden mukaan ihmiset identifioivat itseään, kuten Hermanni ja Vallila. Jos seurakunta olisi nimetty vain yhden mukaan, niin palvelisiko se sitten kaikkia? Paavali apostolina halusi mennä nimenomaan ihmisten keskelle. Nykyään kohtauspaikkana voisi toimia esimerkiksi sosiaalinen media.

– Voimme myös seurata apostoli Paavalin ohjetta roomalaisille ”voita sinä paha hyvällä”. Siinä on se viesti, jota haluan olla mukana kertomassa, jotta kirkon keskeiset asiat armo ja rakkaus pääsisivät paremmin esille.

Kuva: Johannes Wiehn. Kari Kanala puhui toukokuussa Kouvolan kirkkopäivillä.

Lue myös:

Kari Kanala Paavalin seurakunnan kirkkoherraksi

Kallion ja Paavalin asukkaista alle puolet kuuluu kirkkoon

Kari Kanala realityohjelman asiantuntijapappina

Edellinen artikkeliKanttori räppäsi Antti Holman runon – katso video!
Seuraava artikkeliSyntisten veisuista yli 4000 euroa lastenklinikalle – Katso video!

Ei näytettäviä viestejä