Keitä ovat Väyrysen mainitsemat "lestadiolaispoliitikot"?

Keskustan linjaan vaikuttaa joukko lestadiolaispoliitikkoja, sanoo kirjan tänään julkaissut Paavo Väyrynen Uuden Suomen blogissaan.

"Puolueeseen on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittoutuma. Linjan määräävät nyt liberaalit tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja. Alkiolaiset, perinteisen keskustapolitiikan kannattajat, on pantu sivuun", Väyrynen kirjoittaa.

Eihän tässä näin pitänyt käydä -kirjan julkistamistilaisuudessa Väyryseltä pyydettiin tarkennusta lestadiolaisten vaikutukseen Keskustassa. Väyrynen sanoi, että hän on puhunut "lestadiolaispoliitikoista", joilla on toimintaansa valtapoliittiset syyt, ei suinkaan lestadiolaisista yleensä.

– En halua yksilöidä enkä sanoa nimiä. Tutkiva journalisti ottaa selvää, Väyrynen kuittasi jatkokysymyksen, eikä ollut selvästi halukas jatkaman aiheesta.

Väyrynen ei ole väitteineen yksin. Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen väitti viime marraskuussa Yle Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa, että lestadiolaisilla taustavaikuttajilla on ollut voimakas asema puolueessa ja että puheenjohtajaksi pääsemiseen tarvitaan lestadiolaistaustaisten puolueen jäsenten tuki.

Väyrysen uusi kirja koostuu hänen sähköpostikirjeenvaihdostaan pääministeri Juha Sipilän kanssa sekä Väyrysen blogiteksteistä.

– Tämä ei ole kirja Juha Sipilästä. Sipilä on hyvä mies, hänellä on vain huonot joukot ympärillään, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Alaranta: Lestadiolaispoliitikkojen ja liberaalien keskustalaisten liittoumaa ei ole

Korhonen Horisontissa: Keskustan puheenjohtajaksi noustaan lestadiolaisten tuella

Vielä kerran – tällainen on Sipilän Rauhan sana