Käräjäoikeus antoi Sebastian Tynkkyselle sakkoja uskonrauhan rikkomisesta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Perussuomalaisten Nuorten entisen puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen 50 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Rangaistuksesta kertyy maksettavaksi yhteensä 300 euroa. Asiasta kertoivat maanantaina useat tiedotusvälineet.

Tynkkynen sai tuomion viime kesänä julkaisemistaan julkisista Facebook-päivityksistä. Oikeus määräsi kirjoitukset poistettaviksi yleisön saatavilta ja hävitettäviksi.

Tynkkynen vaati kirjoituksissaan muun muassa islamia tunnustavien ihmisten poistamista maasta uskonsa takia. Oikeus katsoi tuomiossaan, että hän oli yhdessä Facebook-päivityksessään nimitellyt muslimien pyhinä pitämiä kohteita tavalla, joka oli omiaan vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja.

Tynkkynen kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikokseen ja katsoi käyttäneensä sananvapauttaan ja osallistuneensa poliittiseen keskusteluun.

Perussuomalaiset Nuoret toteavat tuoreessa kannanotossaan olevansa tyrmistyneitä Tynkkysen tuomiosta.

– Tuomio on esimerkki siitä, että sananvapauden tila on Suomessa hälyttävä, ja meidän tulee entistä voimakkaammin puolustaa oikeuttamme vapaaseen ilmaisuun, sanoo Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila järjestön kannanotossa.

Kuva Sebastian Tynkkysen kotisivuilta.

Lue myös:

RT: Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta epäillyllä Sebastian Tynkkysellä on seurakunnan luottamus