Kansliapäällikkö Keskitalo blogissa: En kannata suurmoskeijaa, vaan useita pieniä moskeijoita

Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kirjoittaa Kirkkohallituksen Rajalla-blogissa, ettei lämpene ajatukselle Helsinkiin kaavaillusta suurmoskeijasta.

”Eri islamin suuntauksia edustavilla voisi olla nykyistä useampia pienempiä moskeijoita osana suomalaista kaupunkikuvaa. Tämänkaltainen kehitys oli omiaan kotouttamaan muslimeja ja islamia osaksi suomalaista kulttuuria paljon paremmin kuin yksi bahrainilaisella rahalla tuotettu suurmoskeija”, Keskitalo kirjoittaa.

Kirjoituksen lähtökohdaksi Keskitalo ottaa kotiseudullaan Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan pienen moskeijan, joka on entisessä elokuvateatterissa. Moskeija tuntuu Keskitalosta kotoisalta osalta asuinaluettaan.

Suurmoskeijahankkeessa Keskitaloa arveluttaa sen suunniteltu koko, mutta ennen kaikkea Persianlahden alueelta tuleva rahoitus, joka ei ole neutraalia, vaan rahoittaja mitä ilmeisimmin pyrkii myös vaikuttamaan toiminnan sisältöön.

Keskitalo muistuttaa kuitenkin uskonnonvapaudesta.

”Ei voida ajatella, että jo 60 000–70 000 ihmisen kokoinen Suomessa asuva muslimiväestö joutuu jatkuvasti harjoittamaan uskontoaan epätarkoituksenmukaisissa tiloissa. – Uskonnonvapaus-argumentilla ei voi kuitenkaan perustella, miksi moskeija pitäisi rakentaa juuri kaavaillulle paikalle Hanasaareen ja miksi sen tulee olla – rohkenen sanoa – järjettömän suuri.”

Kuva: Olli Seppälä. Kuvan moskeija ei liity Helsingin suurmoskeijahankkeeseen.

Lue myös:

Yle: Asiantuntijat suhtautuvat epäöilleen Helsingin suurmoskeijahankkeen rahoitukseen

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Seurakuntien tulisi työllistää rohkeammin
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Keitä ovat nämä sotilaspapit?

Ei näytettäviä viestejä