Kansanlähetys­päivät siirtää ohjelmansa verkkoon, lähettien siunaaminen toteutetaan ulkona

Kansanlähetyspäivät Ryttylässä vuonna 2018. Kuva: Jukka Granström

Kansanlähetyspäivien pääohjelma 2.–4.7. siirtyy verkkoon ja on osittain kuunneltavissa myös radiosta. Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen johtoryhmä päätti virtuaalitapahtuman järjestämisestä koronatilanteen vaikeuduttua Kanta-Hämeessä. Tapahtumaa oli tähän saakka valmisteltu toteutettavaksi nettiohjelman ohella 500 henkilön rajoituksella Hausjärven Ryttylässä.

Kansanlähetyspäiviä voi seurata tapahtuman verkkosivuilta, sosiaalisesta mediasta sekä Kansanlähetyksen YouTube-kanavalta. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein taajuuksilla. Vuorovaikutuksellisiin tilaisuuksiin käytetään Teams-alustaa.

Sunnuntain jumalanpalvelus ja lähettien siunaaminen järjestetään tapahtumapaikalla ulkona. Mukaan otetaan tuolloin voimassa olevien alueellisten kokoontumisrajoitusten sallima määrä osallistujia.

Nuorille järjestetään Kansanlähetyspäiville leiri.

Kansanlähetys kannustaa järjestämään kokoontumisrajoitusten puitteissa tapahtuman katsomoita raamattu- ja lähetyspiireissä sekä vastaavissa pienryhmissä.

Samana viikonloppuna järjestettävät vanhoillislestadiolaisten Suviseurat ja körttien Herättäjäjuhlat ovat jo aiemmin ilmoittaneet tapahtumien toteuttamisesta virtuaalisesti. Niin ikään samaan aikaan vietettävä Sleyn Evankeliumijuhla puolestaan pitää vielä avoinna sen, millä tavoin viikonloppuun voi osallistua tapahtumapaikalla Turussa.

Lue myös:

Kauhavan herättäjäjuhlat toteutetaan sittenkin vain virtuaalisesti ja Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokous siirtyy syksyyn

Lestadiolaisten Suviseuroja ei järjestetä tänäkään vuonna yleisö­tapahtumana

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kansanlähetyspäivät siirtää ohjelmansa verkkoon, lähettien siunaaminen toteutetaan ulkona