Kansanedustajalta kirjallinen kysymys Koraanin lukemisesta Ylellä

Kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps) on tehnyt kirjallisen kysymyksen Ylen päätöksestä lukea Koraania Ylen Radio 1:ssä. 60-osainen ohjelmasarja alkaa Yle Radio 1:ssä 7. maaliskuuta.

Kansanedustaja Raatikaisen mukaan kansalaisten verorahoilla kustannetaan Ylessä ohjelmaa, jossa tehdään tutuksi uskontoa, jossa mm. nainen on kuvattu miestä alhaisempana olentona.

Ylen ohjelmapäällikkö Kaj Färm on perustellut ohjelman esittämisen yleissivistävänä, mutta Raatikaisen mielestä Koraanin luku ei kuulu Ylen sivistystehtäviin.

"Koraaniin käännöksiä on saatavilla paljon internetistä eri kielillä. Näin ollen ei ole järkevää lukea koko tekstiä ja käyttää siihen 30 tuntia radion ohjelma-aikaa ja veronmaksajien rahoja", Raatinen perustelee.

Lisäksi Raatikainen painottaa, että Suomi on edelleen n. 77 prosenttisesti kristitty maa ja myös Yle-veron maksajista suuri osa on kristittyjä.

"Kristillisyys on henkinen juuremme ja siitä kumpuavat monet traditiomme, siksi olisi ollut oikein aloittaa pyhien kirjojen lukeminen Raamatusta."

Raatikainen sanoo pitävänsä vähintäänkin kohtuullisena, että seuraavaksi Yle ottaa ohjelmistoonsa Raamatun lukua ja tasapuolisuuden nimessä luettaviksi otetaan myös hindulaisuuden Veda-kirjat, buddhalaisuuden Tripitaka-kirjakokoelma ja juutalaisuuden Talmud.

"Mihin toimiin se aikoo ryhtyä, että Ylen ohjelmatarjonta saadaan tasapuolisemmaksi? Ja onko hallituksessa varauduttu siihen, että Ylen Koraanin luku saattaa aiheuttaa radikalisoitumista maassamme", Raatikainen kysyy myös.

Kantola: Koraani kuuluu yleissivistykseen