Kansalaisaloite vireillä eutanasialain puolesta

Vireillä olevassa kansalaisaloitteessa vaaditaan eutanasialainsäädännön valmistelutyön aloittamista. Tavoitteena on aktiivisen kuolinavun salliminen.

"Lainsäädännön tulee sallia aktiivisen kuolinavun antamisen vakavasti sairaalle kansalaiselle kun kaikki mahdollinen lääketieteellisesti on tehty ja parantavaa hoitoa sairauteen ei ole enää olemassa sekä jäljellä on vain suuri fyysinen ja henkinen kärsimys", sanotaan kansalaisaloitteessa.

Kansalaisaloitteen vireillepanijat sanovat, etteivät halua väheksyä hyvää ja laadukasta saattohoitoa tai palliatiivista eli oireenmukaista hoitoa.

"On ensiarvoisen tärkeää, että Suomessa turvataan tasa-arvoisesti riittävä ja monipuolinen kivunhoito sekä henkinen turva. Valitettavasti tämä ei tällä hetkellä toteudu kaikkinensa tasa-arvoisesti Suomessa saattohoitosuosituksista huolimatta. Saattohoito ja eutanasialainsäädäntö eivät sulje toisiaan pois."

Tällä hetkellä "Eutanasialaki Suomeen. Aktiivinen kuolinapu ihmiselle sallittava" -kansalaisaloitteella on vain noin 1 600 allekirjoitusta. Keräys alkoi joulukuun alussa. Kansalaisaloitteen läpimenemiseksi on saatava kokoon 50 000 allekirjoitusta puolessa vuodessa.

Lue myös:

Kansalaisaloite nurin - hoitohenkilökunnalla ei oikeutta kieltäytyä abortista

Aloite yhteisestä katsomusaineesta ei vedä

Aito avioliitto ry keräsi yli 100 000 allekirjoitusta