Kansalaisaloite nurin – hoitohenkilökunnalla ei oikeutta kieltäytyä abortista

(Täydennetty 15:31) Kansalaisaloite, joka olisi antanut hoitohenkilökunnalle oikeuden kieltäytyä osallistumasta raskaudenkeskeytykseen, kaatui eduskunnassa äänin 136–33.

Kannatusta aloite sai Kristillisdemokraattien, Perussuomalaisten ja Keskustan riveistä. 33 puolsi, 29 oli poissa ja 136 edustajaa vastusti. Yksikään Kokoomuksen, Sosiaalidemokraattien, Vasemmistoliiton, Vihreiden tai Rkp:n edustaja ei äänestäneet kansalaisaloitteen puolesta.

Kansalaisaloite keräsi liki 70 000 allekirjoitusta.

Aiemmin eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ilmoitti, ettei se puolla kansalaisaloitetta. Valiokunnan käsityksen mukaan julkisen terveydenhuollon ja sen virassa toimivien lääkärien velvollisuus toimia raskaudenkeskeytyksissä lainsäädännön mukaisesti on nykyisin selkeä.

Olen tehnyt töitä aloitteen eteen puolentoistavuoden ajan, joten olen tietysti äärimmäisen pettynyt. Työtä kuitenkin jatketaan niiden kätilöiden ja lääkärien puolesta, jotka joutuvat kipuilemaan asian kanssa, sanoo kansalaisaloitteen alullepanija, tamperelainen lääkäri ja nykyinen kansanedustaja Sari Tanus (kd).

Tanus sanoo olevansa tyytyväinen, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö painottaa työntekijän eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen kunnioittamisen tärkeyttä ja edellyttää tarvittaessa tehtävän työjärjestelyjä.

Lue myös:

Valiokunta ei puolla oikeutta kieltäytyä raskauden keskeytyksistä

Abortin tekemisestä kieltäytymisen mahdollistava kansalaisaloite etenee

Edellinen artikkeliSexpo tarjoutuu antamaan turvapaikanhakijoille seksuaalikasvatusta
Seuraava artikkeliNeitsyt Maria – maailman vaikutusvaltaisin nainen

Ei näytettäviä viestejä