Kaksi yhden hinnalla, kampanjoivat tamperelaiset ehdokkaat Jarmo Lehtinen ja Jarmo Lehtinen

Tampereen Harjun seurakunnassa äänistä kilpaili eilen sunnuntaina käydyissä seurakuntavaaleissa kaksi Jarmo Lehtistä. Molemmat Lehtiset olivat ehdolla Yhdistyneen seurakuntaväen ehdokaslistalla.

Nuorempi Jarmo Lehtinen, 46, tuli valituksi uutena edustajana Harjun seurakuntaneuvostoon ja Tampereen yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vanhempi Jarmo Lehtinen, 70, menetti paikkansa seurakuntaneuvostossa, jossa hän on toiminut valtuutettuna päättyvällä kaudella.

Lehtiset eivät ole toisilleen sukua, mutta paljon muuta yhteistä heillä on. Vaalikuvista näkee, että heillä on samankaltainen hius- ja partatyyli ja molemmilla mustat muovisankaiset, suorakaiteen muotoiset silmälasit. Nuoremman Lehtisen kokonimi on Jarmo Kalevi Lehtinen ja vanhemman Ilmari Jarmo Kalevi Lehtinen.

Kaiken lisäksi Lehtiset ovat ystävyksiä. Vanhempi Jarmo Lehtinen houkutteli nuoremman ehdokkaaksikin.

– Seniori-Jarmo on mentorini. Meillä on klassinen mestari-kisälli-suhde, nuorempi Jarmo Lehtinen kuvailee.

– Tietyissä asioissa olemme vaihtaneet tietoa. Hän on mielettömän hyvä sparraaja minulle myös, vanhempi Jarmo Lehtinen kehuu puolestaan kaimaansa.

Sekaannusten välttämiseksi vanhempi Jarmo Lehtinen käytti vaalissa nimeä I Jarmo K Lehtinen. Samankaltaiset nimet ovat silti saattaneet mennä joiltakin äänestäjiltä sekaisin.

– Luulen, että näin on nimenmaan käynyt ja minä olen siitä hyötynyt. Olen välittänyt pahoittelut tästä jo eilen illalla seniori-Jarmolle, nuorempi Lehtinen sanoo.

Vanhempaa Lehtistä mahdollinen sekaannus ei harmita. Hän iloitsee siitä, että nuorempi valittiin.

– Jos joku on sekaantunut, niin hyvä vain. Varmasti äänestäjäkään ei tule siinä petetyksi.

Kaiken muun lisäksi Lehtisillä on nimittäin samankaltaiset arvot. Molemmat Jarmo Lehtiset ovat esimerkiksi lähetystyön kannattajia ja aktiivisia toimijoita messuyhteisöissään. Kampanjoidessaan Jarmo Lehtiset käyttivät yhteistä slogania: kaksi yhden hinnalla.

Vaalituloksen selvittyä myöhään eilisiltana nuorempi Jarmo Lehtinen lähetti vanhemmalle Lehtiselle tekstiviestin ja kysyi, saako hän yhä tulla ovelle kolkuttamaan. Ovi on aina auki, vanhempi Lehtinen lupasi.

Kuva: Vesa Keinonen

Lue myös:

Eevu Heikura meni läpi yhden hengen valitsijalistalta – halusi varjeli työroolinsa puolueettomuutta

Lapuan hiippakunta äänesti aktiivisimmin, Helsingin hiippakunnassa alhaisin äänestysprosentti

Seurakuntavaaleissa käytiin sopuvaalit ainakin 50 seurakunnassa – määrä melkein kaksinkertaistui

Kirkkoherra lupasi morsiamensa kanssa: Jos Toivakan äänestysprosentti on yli 40, menemme helmikuussa naimisiin

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliViestintäpäällikkö Eevu Heikura meni läpi yhden hengen valitsijalistalta – halusi varjella työroolinsa puolueettomuutta
Seuraava artikkeliPääkaupunkiseudulla seurakuntien päättäjiksi kymmeniä tuttuja nimiä – Soili Haverinen ja Sari Roman-Lagerspetz samaan neuvostoon Vantaalla

Ei näytettäviä viestejä