Juhani Rekolan ennen tuntematon matkapäiväkirja julkaistaan

Esseisti Juhani Rekolan (1916–1986) ennen julkaisematon matkapäiväkirja julkistetaan Kouvolan Kirkkopäivillä ensi viikolla. Kirjan kustantaja on Kirjapaja.

Kirja on alun perin kirjoitettu vuonna 1970 Irlannin matkalla. Rekola oli tuolloin 53-vuotias. Teksti on todennäköisesti tehty kirjoituskilpailua varten, mutta se ei menestynyt, eikä Rekola tarjonnut koskaan tekstiä myöskään esseittensä julkaisijalle Kirjapajalla. Matkansa tunnelmista hän kuitenkin kirjoitti Kotimaahan.

Irlannin päiväkirjan esipuheen on laatinut Heimo Hatakka, joka ”löysi” käsikirjoituksen Juhani Rekolan pojan, Jukka Rekolan kirjahyllystä.

Irlantilaisessa päiväkirjassa Rekola pohtii muun muassa uskonnollisen kielen uudistamista: ”Uskonnollisessa ja kirkollisessa kielessä on loputon määrä sanontatapoja ja fraaseja, jotka vaaditaan uskottaviksi samaan hengenvetoon kuin koko evankeliumi. Kun niitä alkaa – ilman lupaa – tutkia, ei jääkään mitään käteen.”

Juhani Rekola toimi pappina Tukholman suomalaisessa seurakunnassa. Hänen uskoa ja kristillistä kulttuuria käsittelevät esseensä ovat edelleen luettuja ja niistä on otettu useita uusia painoksia.

Edellinen artikkeliSuomen vanhin pappi Päivö Parviainen siunattiin haudan lepoon
Seuraava artikkeliTarvasjoen kirkon pihan linnuille soluasunto

Ei näytettäviä viestejä