Juhana Tarvainen Maata Näkyvissä -festareilla: "Jokainen meistä on kuoleman jälkeen joko taivaassa tai helvetissä"

Juhana Tarvainen Maata Näkyvissä -festareilla 2022. Kuva: Minna Penkkimäki/ Maata Näkyvissä

Maata Näkyvissä -festarit kokosivat 18.–20.11. Turkuun noin 12 500 kävijää eri puolelta Suomea sekä Virosta ja Ruotsista. Tänä vuonna festarit vietettiin jälleen kolmipäiväisinä. Viime vuonna tapahtuma oli yksipäiväinen, ja sitä edellisenä vuonna se jäi väliin koronaviruspandemian vuoksi.

Ohjelma koostui konserteista, studioista ja workshopeista. Lisäksi miteltiin Maata Näkyvissä -pingismestaruudesta, leikittiin riparileikkejä, tanssittiin ja heittäydyttiin draaman pariin.

Sunnuntaiaamuna festariväen kokosi yhteen sanajumalanpalvelus Gatorade Centerissä. Liturgina toimi Turun Mikaelinseurakunnan seurakuntapastori Jonathan Westergård ja saarnasi Sleyn kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen.

Tarvainen saarnasi erilaisista kuolemakäsityksistä. Hänen mukaansa ajatus siitä, että kuoleman jälkeen kaikki lopulta pelastuvat, on rakkaudellisin mutta epäkristillinen.

– Riittääkö Jumalan ilmoitus Raamatussa? Suostutko siihen, vai oletko viisaampi, oikeudenmukaisempi tai rakkaudellisempi kuin Jumala? Tarvainen kysyi nuorilta.

– Lukemassani raamatunkohdassa sanottiin, että lopussa on kyse suuresta kahtiajaosta Jumalan valtaistuimen edessä. Siellä on vain kaksi joukkoa, toinen menossa taivaaseen ja toinen helvettiin. Me emme pääse tätä kysymystä pakoon, sillä jokainen meistä on kerran jommassakummassa paikassa. Kiinnosti aihe meitä tai ei, mitään pakokeinoa tai ulospääsyä ei ole. Ei ole kolmatta vaihtoehtoa, hän jatkoi.

Tarvaisen mukaan on hyvä, jos ihmisessä syntyy hätä lähimmäisen iäisyyskohtalosta. Tarvaisen mukaan vain "Isän siunaamat" pääsevät taivaaseen.

– Jos olet kristityksi kastettu, olet saanut Isän siunauksen. Olet Isän siunaama. Pidä siitä siunauksesta kiinni, jonka olet jo saanut. Ehkä se ”Isän siunaus” on ollut välillä kateissa, mutta, ketään, joka tarvitsee hätäänsä Vapahtajaa Kristusta, auttajaa ja syntien sovittajaa, ei jätetä yksin, pimeään ja kadotukseen.

Lopuksi hän kannusti kaikkia kastamattomia nuoria hakeutumaan kastettavaksi.

Ensi vuoden tapahtuman tuottaa Puisto Live Oy

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festarit jatkavat uudistuvalla organisaatiolla. Riina Halmeen jättäessä projektipäällikön tehtävän tapahtumatuotanto laaditaan uudella tavalla.

Maata Näkyvissä -festarit järjestävä Sley on solminut ohjelmatoimisto Puisto Live Oy:n kanssa sopimuksen vuoden 2023 tapahtuman tuotannosta.

Viime kesänä joukko yksityishenkilöitä perusti kampanjan Maata Näkyvissä -festareiden pelastamiseksi. Keräys ylitti odotukset ja tuotti lyhyessä ajassa yli 160 000 euroa, joiden turvin tapahtumaa voidaan järjestetään jatkossakin.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareita vietetään 17.–19. marraskuuta teemalla Et ole yksin.

– Yksinäisyys koskettaa tänä päivä monia nuoria, ja varsinkin korona-aikana moni nuori kärsi yksinäisyydestä. Teema nousi siitä, että kipeidenkin asioiden keskellä meillä on joku, joka näkee meidät ja kuulee. Me emme ole yksin koskaan, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen sanoo festivaalien tiedotteessa.

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin 37. kerran ja teemana oli Ilon päivä. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Sen järjestävät vuosittain Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.

Lue myös

Jos nuorella ei ole varaa Maata Näkyvissä -festareihin, hän voi saada kummi­lipun – Tänä vuonna festarit ovat jälleen kolmi­päiväiset

Maata Näkyvissä -festareita pelastava keräys tuotti kolmessa viikossa yli 140 000 euroa

"Kirkon tehtävä on sitoutua omaan aikaansa" – Arkki­piispa Tapio Luoma täyttää 60 vuotta

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!