Jos nuorella ei ole varaa Maata Näkyvissä -festareihin, hän voi saada kummi­lipun – Tänä vuonna festarit ovat jälleen kolmi­päiväiset

Tunnelmointia Maata Näkyvissä -festareilla viime vuonna. Kuva: Maata Näkyvissä

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jälleen Turussa 18.–20.11. koko viikonlopun mittaisena ja paikalle odotetaan noin 15 000 kävijää. Teemana on Ilon päivä.

Koronaviruspandemian vuoksi tapahtumaa ei voitu vuonna 2020 viettää ja vuonna 2021 se järjestettiin yksipäiväisenä.

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festareille on mahdollista päästä myös kummilipuilla. Koska kaikilla nuorilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia päästä maksulliseen tapahtumaan, Maata Näkyvissä -festareiden ystävät haluavat mahdollistaa kummilipuilla kaikkien halukkaiden osallistumisen.

Maata Näkyvissä -kummilippu sisältää koko viikonlopun sisäänpääsyn kahdelle henkilölle. Mahdolliset majoitus- ja ruokaliput kukin maksaa itse.

Kummilipun hinta on 80 euroa. Jos kummilippuja ostetaan enemmän kuin lipun tarvitsijoita on, käytetään loput kummiliput ensi vuoden festareilla.

Sekä kummilippujen hakeminen että niiden lahjoittaminen hoidetaan netissä.

Taloudellisten vaikeuksien vuoksi tämän vuoden tapahtuma oli vaarassa jäädä viimeiseksi festarikerraksi. Yksityishenkilöiden järjestämä kampanja Pelastetaan Maata Näkyvissä -festarit keräsi kuitenkin kesällä yli 150 000 euroa festareiden hyväksi. Lahjoittajina oli kaikkiaan 1 700 henkilöä. Keräyksen taustalla oli muun muassa Noren-strategiakonsultointiyhtiön johtaja Mikko Leskelä.

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään 37. kerran. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.

10.11. kello 16.12. otsikkoon korjattiin, että festarit on kolmipäiväiset eikä kaksipäiväiset.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Jos nuorella ei ole varaa Maata Näkyvissä -festareihin, hän voi saada kummilipun – Tänä vuonna festarit ovat jälleen kaksipäiväiset

Jos nuorella ei ole varaa Maata Näkyvissä -festareihin, hän voi saada kummilipun – Tänä vuonna festarit ovat jälleen kolmipäiväiset