Jippu alkoholismistaan: ”Uskon omalla kohdallani armon voittoon”

Muusikko ja evankelista Jippu puhuu ensimmäistä kertaa julkisuudessa avoimesti suhteestaan alkoholiin Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa. Viime vuodet päihteetöntä elämää eläneen laulajan vieraaksi saapuu päihdeterapeutti Rami Junnila. Ohjelmassa kysytään, millaista on olla raitistunut ja toipuva alkoholisti.

Jippu ei ole aiemmin puhunut alkoholismistaan avoimesti julkisuudessa.

– En ole sanonut ääneen julkisesti, mistä on kysymys. Olen puhunut aina kierrellen ”on ollut vaikeaa” tai ”on ollut sitä ja tätä”. Minulla on kaikkien muiden ongelmien lisäksi ollut päihdeongelma, mutta on hirveän vapauttavaa tässä päihdeterapeutin seurassa tunnustaa, että vuosia alkoholin kanssa kamppailleena uskon omalla kohdallani armon voittoon. Mutta en usko, että ilman terapiaa alkoholisti pelkän uskonsa avulla voi säilyttää raittiuttaan, Jippu kertoo ohjelmassaan.

Jippu työskentelee nykyään Turun Mikaelinseurakunnan musiikkievankelistana. Ravintolakeikat kirkon työhön vaihtanut laulaja haluaa avautua arasta aiheesta, jotta voisi auttaa muita ja nostaa esiin asian, josta seurakunnissa usein vaietaan. Jippu nimeää alkoholiriippuvuuden hoidettavissa olevaksi sairaudeksi, ei synniksi.

– Monesti hengellisissä piireissä on sellainen ajatus, että tullaan uskoon ja Jeesuksen kautta katkeaa viinaputki.

– Puhun itse tästä näin avoimesti, koska koen, että meidän uskovaisten keskuudessa on tosi paljon sokeutta näissä asioissa. Olen monesti sanonut, että rukous on täysin turha silloin, jos ei tehdä omaa osuutta. Minulta se vaati, että hyväksyn tietyt hoitomuodot, mitkä pääsevät parantamaan.

Jippu korostaa päihderiippuvaisten parissa terapiatyötä tekevien pelastavan vuodessa tuhansia ihmishenkiä.

– Työssäni evankelistana ja laulajana luokseni tulee usein ihmisiä, jotka ovat alkoholisteja. Moni sanoo, että olen rukoillut paljon, mutta en pääse viinan kurimuksesta. Siihen vastaan: Oletkos hakenut siihen hoitoa tai käynyt terapiassa.

Ohjelman jakso kuullaan Radio Deissä huomenna keskiviikkona kello 16.

Kuva: Radio Dei

Lue myös:

Jippu ja Rainer Friman radioshown juontajiksi Radio Deihin

Jipusta musiikkievakelista Turun Mikaelinseurakuntaan

Edellinen artikkeliYhä harvempi suomalainen ymmärtää naispappeuden vastustajaa
Seuraava artikkeliHS: Saudiarabialaiset tehtailevat YouTube-videoita vihapuhetta vastaan

Ei näytettäviä viestejä