Jipusta musiikkievakelista Turun Mikaelinseurakuntaan

Turun Mikaelinseurakunta on palkannut Jipun (oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne) seurakunnan musiikkievankelistaksi. Kirkkoherra Jouni Lehikonen kertoo, että musiikkievankelista tehtävänä on luoda musiikin avulla uusia polkuja nuorten aikuisten ja työikäisten maailmaan.

– Hän on oman musiikillisen panoksensa kautta tavoittamassa niitä, joita kirkon on yleensä vaikea tavoittaa.

Käytännössä musiikkievankelistan ympärille rakennetaan matalan kynnyksen illanviettoja, joihin toivotaan erityisesti seurakunnan ja kirkon toiminnasta vieraantuneita tulijoita. Alkuvaiheessa illanviettoja järjestetään kerran kuukaudessa. Lisäksi Jipun ympärille luodaan bändi- ja lauluryhmä, joka avustaa seurakunnan muussa toiminnassa.

Työsopimus on osa-aikainen, 16 tuntia viikossa. Palkka on Lehikoisen mukaan ”lähinnä nimellinen”, ja puolet siitä maksaa Mikaelin seurakunnan ystävät ry.

Mikaelinseurakunnassa on aiemmin toiminut myös nuorisoevankelista Mikaelin seurakunnan ystävät ry:n palkkaamana. Jouni Lehikoisen mielestä seurakuntien kannattaisi laajemminkin palkata työntekijöitä evankelista-nimikkeellä.

– Evankelista on vanha nimike, joka on nyt otettu uudestaan käyttöön. Siinä ei ole kysymys käännytystyöstä vaan tavoittavasta työstä. Se on juuri sitä, mitä kirkon pitäisi näinä aikoina erityisesti tehdä.

– Kysymys ei ole siitä, että Amerikasta tulee iso stara pitämään isoja kokouksia vaan jostain sellaisesta, joka istuu meidän kirkkomme ja meidän työnäkymme raameihin.

Edellinen artikkeliKristillisten koulujen lakko päättyi Israelissa
Seuraava artikkeliRuotsalaiset sotivat keskenään aavikolla

Ei näytettäviä viestejä