Inkerin kirkon uusi piispa on Ivan Laptev

Inkerin kirkon uusi piispa on Ivan Laptev.

Laptev valittiin piispaksi lauantaina Pietarissa pidetyssä kirkolliskokouksessa. Hän voitti vaalin toisella kierroksella vastaehdokkaansa, kirkon vikaarin ja Volgan rovastikunnan lääninrovastin Olav Panchun äänin 48–27.

Piispaksi valittu Ivan Laptev työskentelee Keltossa sijaitsevan Inkerin kirkon teologisen instituutin johtajana. Lisäksi hän toimii Kupanitsan seurakunnan kirkkoherrana ja Kelton seurakunnan pastorina.

Ehdolla piispanvaalissa olivat myös Pietarin lääninrovasti Ivan Hutter ja Inkerin kirkon pääsihteeri Mihail Ivanov. Koska ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta annetuista äänistä, menivät eniten ääniä saaneet Laptev ja Panchu toiselle kierrokselle.

Ivan Laptev on syntynyt vuonna 1979 Zanevkassa Leningradin oblastissa. Hän on inkeriläistä sukujuurta: hänen isoäitinsä on kotoisin Keltosta ja isoisänsä perhe Rääpyvästä.

Laptev siunattiin Kelton seurakunnan katekeetaksi vuonna 2000. Diakonivihkimyksen hän sai vuonna 2004. Kelton teologisesta instituutista hän valmistui vuonna 2011, minä vuonna hänet vihittiin myös papiksi. Maisterin opinnot Keltossa hän sai valmiiksi vuonna 2013. Hän on toiminut myös Inkerin kirkon lähetysosaston johtajana.

Laptev on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.

Aikaisemmin saatujen tietojen mukaan nykyinen piispa Aarre Kuukauppi jää eläkkeelle viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä, minkä jälkeen uusi piispa aloittaa tehtävässään.

Juttua on täydennetty 19.10. kello 19.45 Ivan Laptevin työ- ja henkilöhistoriaa koskevilla tiedoilla.

Kuva: Inkerin kirkko / Liliann Keskinen. Inkerin kirkon uusi piispa Ivan Laptev kuvassa keskellä. Vasemmalla istuu Mihail Ivanov ja oikealla nykyinen piispa Aarre Kuukauppi.

Lue myös:

Inkerin kirkon piispaehdokkaat julki – suomalaisilla ei sittenkään äänioikeutta vaalissa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.