Imaami: Vaalimainos moskeijan ovessa uskonnon mukaista

MoskeijamainostaAbdul Mannan (sd.). Hänen vaalimainoksensa on moskeijan ikkunassa ja Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan hallitus on kehottanut äänestämään häntä.

- Jos haluamme palvella yhteiskuntaa, tarvitsemme politiikkaa. Uskonnon mukaan toisten auttaminen on hyvin tärkeä asia, Mannan toteaa.

Mannan kertoo, että joku islamilaisen yhdyskunnan jäsenistä on laittanut hänen mainoksen moskeijan oveen.

- Meidän jäsenet ovat sitä mieltä, he haluavat auttaa minua vaalityössä.

Mannan kertoo, että moskeijassa on luonteva puhua myös poliittisista asioista, kuten lasten ja nuorten asioista ja kouluopetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista, joissa muslimeilla on ollut Mannanin mukaan Oulun seudulla erilaisia hankaluuksia.

- Sellaisista asioista voidaan hyvin puhua, joissa yhteiskunnan auttaminen on tärkeää.

Mannan kertoo pyytäneensä yhdyskunnan jäseniä äänestämään häntä. Samoin hänen mukaansa yhdyskunnan hallituskin on pyytänyt toimimaan näin. Hän uskookin, että hän voi saada yhdyskunnan piiristä vähintään 300 ääntä.

Filosofian tohtori, opettaja Mannan on SDP:n kuntavaaliehdokas. Hän on kotoisin Bangladeshista ja asunut Oulussa 20 vuotta. Jos hänet valitaan vaaleissa, hän haluaa tehdä Oulusta entistä kansainvälisemmän kaupunkia. Tällä hän tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikilla ihmisryhmillä olisi samanlaiset oikeudet, esimerkiksi yhtä hyvät mahdollisuudet saada työpaikka.