Hollolassa poikkeuksellinen seurakuntaliitos – yhdistyvät seurakunnat eivät muodosta maantieteellist

Kirkkohallitus päätti täysistunnossaan tänään keskiviikkona poikkeuksellisesta seurakuntaliitoksesta. Vuoden 2017 alusta lukien Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen seurakunnat liitetään Hollolan seurakuntaan.

Poikkeuksellisen seurakuntaliitoksesta tekee se, että laajentuvan Hollolan seurakunnan alue ei muodosta yhtenäistä maantieteellistä kokonaisuutta, vaan se jakautuu kahteen erilliseen osaan. Kirkon lainsäädännössä ei ole säännöstä, joka edellyttäisi, että seurakunnan alueen on muodostuttava yhdestä alueesta. Seurakuntaliitoksen taustalla ei ole kuntaliitosta.

Alustavissa selvityksissä mukana olleen ja maantieteellisesti Hollolan ja Padasjoen väliin jäävän Asikkalan seurakunnan kirkkovaltuusto teki päätöksen jatkaa itsenäisenä seurakuntana.

Padasjoen, Kuhmoisten ja Kärkölän seurakuntien kirkkoherranvirat lakkautetaan ja Hollolan seurakuntaan perustetaan yksi kappalaisen virka, johon Kärkölän seurakunnan virassa oleva kirkkoherra siirtyy.

Luvian seurakunta liitetään Eurajoen seurakuntaan

Luvian seurakunta lakkautetaan ja liitetään Eurajoen seurakuntaan vuoden 2017 alusta alkaen. Myös kyseiset kunnat yhdistyvät. Seurakuntajako noudattaa kuntajakoa siten, että kukin kunta on kokonaisuudessaan saman seurakunnan tai saman seurakuntayhtymän alueella.

Seurakunta jatkaa Eurajoen seurakunnan nimellä. Nykyisen Luvian seurakunnan alueesta muodostetaan Luvian kappeliseurakunta. Laajentuvan Eurajoen seurakunnan kirkkoherra jatkaa virassaan, ja Luvian seurakunnan kirkkoherra siirretään Eurajoen seurakuntaan kappalaisen virkaan.

Edellinen artikkeliVäitös: Ortodoksitaustaisia evakkolapsia kiusattiin muita enemmän
Seuraava artikkeliItaliassa tuhoisa maanjäristys – paavi otti osaa suruun

Ei näytettäviä viestejä