Herzog-tapahtumalla kovat yleisöodotukset

Amerikkalainen evankelista David Herzog saapuu Suomeen viikonloppuna Ihmeiden aika -tapahtumaan. Pääjärjestäjä Good News for Everyone ry:n (GNE) mukaan paikalle odotetaan 15 000–25 000 vierailijaa päivässä ja jopa 50 000 viikonloppuna.

Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Jussi Sohlberg tosin arvioi Kotimaa Prolle, että yleisötavoitteessa jäädään murto-osaan tästä.

– Tämä on ensimmäinen kerta 27 vuoteen, kun stadionilla on hengellinen tapahtuma, joten ei ole vertailukohtaa, GNE:n kampanja- ja mediapäällikkö Mika Jantunen toteaa.

Olympiastadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakiven mukaan varaukset ja toimintasuunnitelma tapahtumapaikalla on tehty järjestäjän arvioiman 30-40 000 osallistujan mukaan.

– Meillä on käytössä yleispätevä turvallisuussuunnitelma, mutta jokaiseen tilaisuuteen varaudutaan omalla tavallaan, riippuen siitä, minkälaiset riskit tapahtuman järjestämisessä on. Jalkapallo-ottelussa ja rock-konsertissa tai ratsastuskilpailussa ja uskonnollisessa tapahtumassa on erilaiset uhkakuvat. Yhdessä järjestäjän ja viranomaisten kanssa käydyssä neuvottelussa selvitetään, mitä tulee huomioida ja tämän pohjalta tehdään turvallisuussuunnitelma. On ollut helppo toimia, koska järjestäjän puolelta on ollut mukana myös turvallisuusalan ammattilainen, Rautakivi kertoo.

– Luvat ovat kunnossa. Olemme käyneet palokunnan kanssa laajamittaiset neuvottelut ja lisäksi omatoimisesti järjestäneet iltatilaisuuksiin vapaapalokunnan. Järjestyksenvalvojalistalla on 73 nimeä. Esiintymislavan alue on aidattu, Jantunen sanoo.

Osallistujilleen maksuttoman tapahtuman kokonaisbudjetti on GNE:n mukaan noin 140 000 euroa ja se katetaan pääasiassa lahjoituksin. Tilaisuuksien aikana kerätään vapaaehtoinen kolehti. Lisäksi muun muassa kampanjan kotisivuilla on kerrottu tilinumero, johon voi tehdä lahjoituksia.

– David Herzog ei saa mitään palkkiota tästä tapahtumasta. Lähes kaikki vapaaehtoiset ovat mukana ilmaiseksi. Tässä vaiheessa tehdään vain töitä sen eteen, että saadaan tapahtuman laskut maksettua. Jos ne saadaan maksettua, totta kai pääjärjestäjille, järjestöille jää loppuosuus, Jantunen toteaa.

Mahdollista loppuosuutta jakaisivat Herzogin David Herzog Ministries, GNE ja Unelma Suomesta ry.

Lue myös David Herzog esiintyy kesällä Olympiastadionilla – kerrotaan täyttäneen suun kultahampailla

Edellinen artikkeliKMN:n yhdysvaltalaiset jäsenkirkot vaativat Palestiinan miehityksen lopettamista
Seuraava artikkeliAfganistanissa surmattuja muistetaan viikonloppuna kirkoissa

Ei näytettäviä viestejä