Hengen uudistuksen artikkeli: ”Suomessa eksorsismi marginaalinen ilmiö”

Piispoilta pahoihin henkiin suhtautumisesta opetusta vaativa Hengen uudistus kirkossamme ry on koostanut sivuilleen liikkeen omaa käsitystä muun muassa pahuudesta ja eksorsismista sekä pahan vallassa olemisesta.

Pahuutta käsittelevään artikkeliin kehotetaan tutustumaan liikkeen lähettämässä tiedotteessa. Artikkelin mukaan varsinkin Suomessa eksorkismi on marginaalinen ilmiö. Sen sijaan lähetyskentiltä eksorkismista eli pahan ulosajamisesta Jeesuksen nimessä on liikkeen mukaan kuultu.

Liikkeen mielestä Suomessakin on muun muassa sekaannuttu ”suoranaisiin saatanan juoniin kuten tarot-ennustamiseen” ja on ihmisiä jotka ovat avanneet sydämensä sielunviholliselle.

”Kristitty joutuu käymään taistelua syntiä ja sielunvihollista vastaan koko hengellisen elämänsä ajan. Varsin usein paholaiselle tulee muistuttaa, että kuulun Kristukselle. Varsinainen ilmiö riivattuna oleminen on jo kasteen perusteella hyvin harvinaista Suomessa. Kuitenkaan ei tule lähteä siihen, että kieltäisimme persoonallisen pahan olemuksen ja tällaisen ilmiön”, Hengen uudistuksen sivuilla kirjoitetaan.

Liikkeen sivuilla olevan kirjoituksen mukaan paha voi aiheuttaa myös masennusta ja erilaiset henkivallat voivat viedä ihmistä ”kohti mielen ja fyysisen terveyden syvyyksiä sairauden kaltaiseen tilaan”.

”Monen himon ja riippuvuuden takana on pimeyden henkivallat. Joskus sukuja ja perheitä varjostaa esim. lasten hyväksikäyttö joka aiheuttaa ihmisille elinikäisiä vammoja, joista vain Jumala voi parantaa ja eheyttää.”

”Meidän turvamme on Jumalassa ja Hänen poikansa sovituskuolemassa. Jeesuksen nimi on korkein ja siihen turvatessamme meidän ei tarvitse pelätä mitään. Voimme sanoa pahalle ’Jeesuksen nimessä ulos’! Taistelu ei ole lihaa ja vertaa vastaan vaan pimeyden valtoja vastaan. Siihen meillä on aseena tuo Jeesus-nimi, Jumalan Sana ja rukous”, nettisivuilla kirjoitetaan.

Lue pahuutta käsittelevä artikkeli kokonaan täältä

Hengen uudistuksen nettisivut

Piispa Matti Revon alustus karismaattisuudesta vuodelta 2008 Kirkonrakentajien Foorumin nettisivuilla

Lue myös:

Jolkkonen: ”En ole antanut lupaa mihinkään Kuopion tilaisuuteen”

”Kirkko ei pääse eroon riivaajista”

Edellinen artikkeliHengen uudistus vaatii piispoilta ohjetta pahoista hengistä ja niiden ajamisesta
Seuraava artikkeliVantaan yhteinen kirkkovaltuusto purki lähetysrahojen jakopäätöksensä

Ei näytettäviä viestejä